'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Πόσο καλά, μας τα είπε τελικά, ο Πρωθυπουργός στη Βουλή ….
Μεγάλα λόγια …. Που ξεπήδησαν από μικρό καλάθι. Διατυπωμένα με ακόμα μικρότερη βούληση …. Να ναι καλά … Ο λόγος του μας χόρτασε. Με αέρα κοπανιστό, φυσικά. Γιατί τα γεγονότα γύρω, αλλά σκιαγραφούν, για την κοινωνία αυτή, που βάλανε όλοι στην μέση και γονατισμένη, την σφυροκοπούν …. Την σφυροκοπούν με μειώσεις, με αναιρέσεις με εξαθλίωση. Αλλά και με ωραίες ομιλίες, σαν και αυτή του Πρωθυπουργού, στη βουλή.
Να ναι καλά λοιπόν, μας δρόσισε. Κατά μεσής του καλοκαιριού.
Έτσι σαν του ανεμιστήρα, την εικονική αύρα, που ενώ όλα γύρω βράζουν, αυτός μας στέλνει μια δέσμη δροσιάς.
Μα αν λίγο κάνουμε πιο κει από τη δέσμη, νοιώθουμε πάνω μας, την καυτή πραγματικότητα . Ενός καλοκαιριού βουτηγμένου, στην οικονομική και κοινωνική κρίση. Αλλά και στην προσβλητική για κάθε νοήμονα άνθρωπο, πολιτική διαχείριση, που περισσότερο μοιάζει να κανιβαλίζει κατά των πολιτών, παρά να έχει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων …
Βλέπουμε γύρω μας, την χώρα να ψυχορραγεί και τον Πρωθυπουργό να βγάζει δεκάρικα …δακρύβρεχτα …Που θα τα ζήλευαν ακόμα και η Σεχραζατ , με τον Ονουρ, στις «χίλιες και μια νύχτες».
Αλλά να μην κάνει τίποτα παραπάνω από αυτά…..
Ακόμα και το … θαυμαστό του όνειρο, το Αμερικάνικο, που εκφράζει κάθετα, τον πιο βαθύ καπιταλιστικό σκοταδισμό, κατάφερε και...
δια του Μπαράκ Ομπάμα, πήρε μια πολύ σημαντική, λαϊκή πρωτοβουλία, στο θέμα της υγείας. Με ένα πραγματικό Εθνικό σύστημα υγείας ….
Το βαθύ καπιταλιστικό σύστημα, που τόσο θαυμάζεις, κύριε Πρωθυπουργέ, από κει, από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έβαλε τα γυαλιά, στο δικό σου, το κατ΄ όνομα, Σοσιαλιστικό …
Εκτός και αν έλυσες το πρόβλημα της υγείας, στην Ελλάδα και απλά εγώ δεν το πήρα χαμπάρι.
Αλλά … με τις κομματικά επιλεγμένες αυτές κυρίες, που διαχειρίζονται το μέγα θέμα της υγείας, περιμένεις να έχεις αποτελέσματα;
Έλεγε ο Πρωθυπουργός, πριν τις εκλογές, πως λεφτά υπάρχουν . Μετά και αφού τον πιστέψαμε και τον ψηφίσαμε, την έκανε γαργάρα. Το πήρε πίσω, γιατί ήδη, πριν τις εκλογές (όπως στελέχη του, αποκαλύπτουν) τα είχε κουβεντιάσει, με την Αμερικανική ηγεσία, για την είσοδο στην χώρα, του Δ.Ν.Τ.
Λεφτά λοιπόν δεν υπάρχουν. Αυτό μάθαμε ( εντέχνως) μετά τις εκλογές.
Αυτό όμως, που δεν μάθαμε (πάλι, εντέχνως) είναι ποιοί τα φάγανε ….
Γιατι φρόντισε ο Πρωθυπουργός, να κλείσει καλά όλες τις διόδους τους, προς την δικαιοσύνη.
Και με διάφορες παραστάσεις, κωμικοτραγικού περιεχομένου, να τραβάει η ιστορία παραπομπής, αποπομπής και διαπομπής τους …..
Διέγραψαν λέει, τον Τσοχατζόπουλο. Και του έκαναν τα μούτρα κρέας. Τα λεφτά, του τα πήραν πίσω; Αυτό έχει σημασία. Έλεγχος για τα τόσα δις που άσκοπα φαγώθηκαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε;
Έλεγχος στους υπουργούς που πλούτισαν έγινε;
Όχι δεν έγινε . Αντίθετα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που γινόντουσαν όλα πριν, με τον ίδιο γίνονται και τώρα. Ο Ρέππας εξακολουθεί να αναθέτει έργα, υπερκοστολογημενα, στις εταιρείες συμφερόντων του Μπόμπολα. Ο Βενιζέλος εξακολουθεί να παραγγέλνει όπλα, πλοία και αεροπλάνα, ενώ τα ήδη υπάρχοντα σκουριάζουν στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας και αλλού, χωρίς καν να τολμάνε, να απομακρύνουν την Τουρκική φρεγάτα, από το Σούνιο, που συνηθίζει να … παραθερίζει.
Όλοι οι υπουργοί, διαχειρίζονται το χρήμα, ακριβώς όπως και πρώτα. Και το κατασπαταλούν .
Διαβάζουμε τα όργια με τις υπερωρίες, που γίνονται στην ΕΡΤ, στην Βουλή και σε όλους τους οργανισμούς του δημοσίου.
Από τον λαό όμως τα πηρανε. Και τα παίρνουν συνεχώς, με αισχρότητα.
Με κανιβαλισμό, σε βάρος των χαμηλά αμειβόμενων.
Δεν μπορούσε άραγε, η κυβέρνηση, να ελέγξει όλες αυτές τις πολυεθνικές εταιρείες που πίνουν το αίμα του λαού, με τις υπερτιμήσεις τους, στα αγαθά;
Δεν μπορούσε να είναι πιο σοβαρός και υπεύθυνος στην απονομή δικαίου του κοινού αισθήματος, ο Βενιζέλος;
Στο θέμα Ζαγορίτη – Τζούλιας, μέσα στο πολεμικό Μουσείο; Εάν αυτός ο γελοίος νέος, δεν ήταν γιός του Ζαγορίτη, αλλά δικός μου, ή δικός σου, αναγνώστη, θα τον είχαν ξεσκίσει. Δεν μπορούσε να πάρει μια πιο σαφή θέση, για τον χαβαλέ με τον ιστορικό μας «Αβέρωφ»;
Μόνο οι παραγγελίες νέων οπλικών συστημάτων, αποτελούν ενδιαφέρον για τον Υπουργό Άμυνας, λόγω …. Προμηθειών; Ίσως.
Με τον μεγαλοδικηγόρο και πρώην υπουργό Ζαγορίτη και με τον μεγαλοαστό πλοιοκτήτη δεν μπορεί να τα βάλει, ο κ. Υπουργός μας;
Τόση πια κάλυψη στο κεφάλαιο;
Τόση πια στήριξη στο καπιταλιστικό κατεστημένο, αυτής της χώρας;
Κάποτε, ξέσκισαν, έναν Κοσκωτά, γιατί το ζήτησαν, το απαίτησαν, πέντε μεγαλοεκδότες. Να όμως που και οι μεγαλοεκδότες, με διάφορες επιχειρήσεις τους, γίνανε μέλη του … κλαμπ, του καπιταλιστικού συστήματος και έπαψαν να μιλούν.
Μόνο να μασάνε πια μπορούνε …..
Με τον λαό, κυριολεκτικά να δεινοπαθεί και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, βλέπουμε κάποιους, από αυτούς που τον άρμεξαν σκληρά, δεκαετίες ολόκληρες, να δίνουν τεράστιες περιουσίες, για να αγοράσουν, απ’ έξω, έναν ποδοσφαιριστή.
Και ομάδες, έναντι πολλών δις, να αλλάζουν συνεχώς χέρια.
Με την κυβέρνηση, αντί να ελέγξει αυτούς όλους, στο πού βρήκαν τα λεφτά, να ελέγχει με μια φρικαλέα διαδικασία πόθεν έσχες, στους δημοσίους υπαλλήλους.
Και αυτούς, ναι . Αλλά πριν από αυτούς, δεν θα έπρεπε να ελεχθούν οι μεγάλοι;
Πιάνουν δηλαδή το θύμα κι αφήνουν ελεύθερο τον θύτη;. Γιατί ο θύτης, μέσω και του ποδοσφαίρου, αποχαυνώνει το θύμα. Και το κάνει βουβό παρατηρητή, σιωπηλό και υπάκουο. Χωρίς δυνάμεις αντίδρασης…..
Άσε λοιπόν Πρόεδρε, τις σοσιαλιστικές κορώνες. Δεν μας πείθεις.
Είσαι λάτρης και φανατικός οπαδός του καπιταλισμού. Και αυτόν υπηρετείς με συνέπεια. Έκανες, δες, το χατίρι της μητέρας σου, αφήνοντας τους αγώνες, την ιστορία και το λαϊκό έρισμα του παππού και του πατέρα σου, να σκονίζονται πάνω στο ράφι, με τα αζήτητα. Υπηρετώντας μια κακώς εννοούμενη παγκοσμιοποίηση, έτσι όπως την θρέφει και την μεγαλώνει το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα.
Αδικώντας τον λαό αυτό, που για πενήντα χρόνια τώρα, τιμάει την οικογένεια σου και την εμπιστεύεται. Πόσο κακό κάνεις, με την προδοσία, αυτής της εμπιστοσύνης.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ, .. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ….

Γράφει ο Λυσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου