'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Μάχη ενάντια στα loverboys: Νέα μορφή πορνείας!

Είναι ακόμα παιδιά 12-13 ετών. Ερωτεύονται για πρώτη τους φορά νεαρούς μεγαλύτερης ηλικίας που γνωρίζουν στην αυλή του σχολείου τους και στη συνέχεια χάνονται στον κόσμο της πορνείας. Γονείς και αστυνομία στην Ολλανδία ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα...«loverboys», όπως είναι γνωστοί αυτοί οι τύποι στην κοινωνία της χώρας.

Το πρωί μαθήτριες, το βράδυ ή ..ακόμα και στα διαλείμματα των μαθημάτων, πόρνες. Κάπως έτσι κυλάει η ζωή για τις κοπέλες που πέφτουν θύματα των «loverboys». Κι αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί. Τη στήνουν έξω από σχολεία ή καραδοκούν στο Facebook με στόχο να βρουν εμφανίσιμες κοπέλες που θα μπορέσουν στη συνέχεια να τις εκμεταλλευτούν. Αφού καταφέρουν να τις κάνουν να τους ερωτευτούν, προσφέροντάς τους ακριβά δώρα, τις εθίζουν στα ναρκωτικά και τις προωθούν στην πορνεία κάτω από τη μύτη των γονιών και των δασκάλων τους.

Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι στην Ολλανδία πέφτουν θύματα αυτής της μορφής πορνείας περίπου 1.500 κοπέλες. Δυστυχώς όμως, ελάχιστες από αυτές καταφεύγουν στην αστυνομία, αφού τις περισσότερες φορές δέχονται απειλές για τη ζωή τους ή ντρέπονται.

Εδώ και δύο χρόνια δραστηριοποιείται στη χώρα η οργάνωση «Stop Loverboys», που προσπαθεί να ενημερώσει τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές για τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιου είδους εξωσχολικές γνωριμίες. Μέλη της είναι γονείς που έχουν καταφέρει να γλιτώσουν τις κόρες τους από τα χέρια των «loverboys», ακόμα και τα ίδια τα κορίτσια που κατάφεραν να βγουν από την κόλαση.

Η Ανίτα ντε Βιτ, μητέρα της Ανγκέλικα, θεωρεί υποχρέωσή της να συμβάλλει στον αγώνα κατά του φαινομένου αυτού, γυρίζοντας μια ταινία στην οποία μιλούν θύματα, αλλά παρουσιάζεται και η δική της περιπέτεια. Η Ανγκέλικα εξαφανίστηκε ξαφνικά ένα πρωί και βρέθηκε έξι εβδομάδες μετά, όταν κατάφερε να το σκάσει από το σπίτι που την είχαν κλείσει και να τηλεφωνήσει στη μητέρα της.

Espressonews.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.blogotsarka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου