'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων

Ξεσκονίζουν τις καταθέσεις 500.000 οφειλετών του Δημοσίου, το ΣΔΟΕ, οι ΔΟΥ και τα τελωνεία για να προχωρήσουν σε κατασχέσεις.

Καθημερινά οι τράπεζες δέχονται εκατοντάδες αιτήματα από τις οικονομικές Αρχές για οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς το οικονομικό επιτελείο ζητά πλέον και τη συνδρομή των πιστωτικών ιδρυμάτων για άρση του τραπεζικού απορρήτου, ώστε να εισπράξει τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, η άρση του απορρήτου των καταθέσεων αποτελεί μέσο πίεσης για τους οφειλέτες που δεν προσήλθαν για να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέχρι τις 30 Ιουνίου και τώρα βρίσκονται υπό την απειλή της κατάσχεσης των καταθέσεών τους.

Αλλωστε, με τον φορολογικό νόμο καθιερώθηκαν νέες διαδικασίες κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων και παράλληλα θεσμοθετήθηκε η επίσπευση των προγραμμάτων πλειστηριασμών ακινήτων για όσους χρωστούν.

Τα αιτήματα που διαβιβάζονται με την ένδειξη του «επείγοντος» προς τις τράπεζες (με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στο υπουργείο Οικονομικών) από το ΣΔΟΕ, τις Εφορίες, αλλά και από τα τελωνεία της χώρας, έχουν θέμα «τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου». Και το κάθε αίτημα συνήθως αφορά περισσότερους του ενός οφειλέτες.

Οι φορολογικές αρχές ζητούν να πληροφορηθούν αν οι οφειλέτες διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως και το ύψος των υπολοίπων τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως για εφέτος ο στόχος του υπουργείου είναι να εισπραχθούν 1,5 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που συνολικά υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ. Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους έχουν εισπραχθεί 520 εκατ. ευρώ. Εκατοντάδες είναι εκείνοι που εντοπίζονται καθημερινά από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις των ΔΟΥ.

Οπως σημειώνουν τα τραπεζικά στελέχη, το τελευταίο δίμηνο τα αιτήματα για άρση του τραπεζικού απορρήτου έχουν πολλαπλασιαστεί και οι οφειλές μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε αιτία -ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κλπ.-, ενώ κανένα ρόλο δεν παίζει και το ύψος τους, καθώς η άρση του απορρήτου αφορά τόσο μικροοφειλέτες όσο και μεγαλοοφειλέτες.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου