'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Προσοχή: η ακροδεξιά βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση!!!!!

«Μιλάμε [για ποσό] από 150 έως 400 εκατομμύρια ετησίως το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει».

Άδωνης Γεωργιάδης -ΛΑΟΣ

«Να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα... καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει».[1]

Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός υγείας

Τέρμα η τσάμπα μαγκιά στην περίθαλψη ασθενών -κοστίζει ακριβά. Σήμερα ο πραγματικός μάγκας είναι ο γιατρός (αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό) που αφήνει τον μετανάστη αρχικά, και μετά και τον Έλληνα ασθενή, αβοήθητο αν δεν έχει να πληρώσει. Αν μάλιστα πεθάνει ο ασθενής, τότε αυτό θα είναι εθνικού επιπέδου μαγκιά. Γιατροί και νοσοκόμοι θα έχουν προσφέρει εθνική υπηρεσία.

Αυτή η ακροδεξιά, ανελέητα ταξική λογική είναι αναμενόμενη από τον άνθρωπο που έχει διεκπεραιώσει τις πλέον απεχθείς αποστολές της κυβέρνησης των νεοφιλελεύθερων μισθοφόρων. Ο Λοβέρδος αφού κατεδάφισε υπέρ του κεφαλαίου όλα τα εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ως υπουργός εργασίας, τώρα ως υπουργός υγείας κατεδαφίζει και το εθνικό σύστημα υγείας.

Οι δηλώσεις Λοβέρδου προκάλεσαν κύμα ενθουσιασμού σε όλη την ακροδεξιά. Άλλωστε ο υπουργός απαντούσε σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο Λοβέρδος είναι η ζώσα επιτομή της ακραίας νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν είναι, φυσικά, ο μόνος από την κυβέρνηση που χαριεντίζεται με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ.[2] Ο Καρατζαφύρερ έχει βρει την ευκαιρία να εμφανιστεί ως εκφραστής του «μεσαίου χώρου» στηρίζοντας σε όλα τα μέτωπα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να, λοιπόν, άλλος ένας λόγος που αυτή η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη: νομιμοποιεί την ακροδεξιά εντάσσοντας την στο «μετριοπαθή πολιτικό χώρο».

Το πιο ανατριχιαστικό απ’ όλα: η συνδυασμένη προπαγάνδα κυβέρνησης, ΜΜΕ, Δεξιάς και ακροδεξιάς, έχει αποτελέσματα. Κάντε μια βόλτα σε μπλογκ και σάιτ που δεν έχουν σχέση με τη Δεξιά (π.χ. tvxs και buzz) και θα διαβάσετε «ουδέτερα», «αντικειμενικά» άρθρα και σχόλια με αφορμή τις δηλώσεις του νεοφιλελεύθερου πολέμαρχου Ανδρέα Λοβέρδου. Θα έπρεπε οι δηλώσεις Λοβέρδου να προκαλέσουν αποστροφή, η δε κατάρριψη των ισχυρισμών του να είναι αυτονόητη και αυταπόδεικτη.

Ωστόσο, δεν είναι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι ήταν απολύτως λάθος η αντίληψη που υπήρχε σε μεγάλο μέρος της Αριστεράς ότι το μέγεθος και μόνο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους θα ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Αν δεν υπάρξουν αγώνες που να οργανώσει η Αριστερά, και μάλιστα νικηφόροι, κινδυνεύουμε να μετατοπιστεί το πολιτικό σκηνικό (χάρις στις συνειδητές προσπάθειες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου) όχι απλώς δεξιότερα, αλλά ακροδεξιότερα.

Αλλά, ας ξαναγυρίσουμε στις ρατσιστικές δηλώσεις του Λοβέρδου:

«Περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει, βάσει υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, η δωρεάν περίθαλψη μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας.

[…] ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι όχι από κείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες για να διαπιστωθεί το πόσο κοστίζει η προσφορά μας σε τρίτους» κι επίσης το ποιοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά με σκοπό να εισαχθούν.

Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν εισπράττεται πάντοτε το ελάχιστο ποσό των τριών ευρώ και τόνισε πως πρέπει να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει «η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει».

[…]

“Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων”, είπε ο ερωτών βουλευτής [Ά. Γεωργιάδης-ΛΑΟΣ]».

Προσέξτε τώρα…

… ας πάρουμε ως πραγματικό δεδομένο ότι το κόστος της περίθαλψης των μεταναστών είναι 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τη δεκαετία.

Ας συγκρίνουμε, ωστόσο, κάποια άλλα ποσά:

«“Μαύρη τρύπα” 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από την εισφοροδιαφυγή (2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως) και από οφειλές (3,4 δισεκατομμύρια ευρώ χρωστά το κράτος γιατί δεν αποδίδει το 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, όπως προβλέπει η νομοθεσία και άλλα 3,2 δισ. ευρώ που είναι τα συσσωρευμένα χρέη από προηγούμενα έτη) αντιμετωπίζει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Το ΙΚΑ [επίσης] αντιμετωπίζει: Μεγάλη εισφοροδιαφυγή καθώς 1 στους 5 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος και μία στις εννέα επιχειρήσεις παντελώς άγνωστη στο ΙΚΑ.

Χωρίς προσωπικό

Έλλειψη προσωπικού (3.570 κενές θέσεις) με αποτέλεσμα την αδυναμία ελέγχων και τις καθυστερήσεις στις εκδόσεις συντάξεων (έως και 18 μήνες)».[3]

Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 600.000 και οι απλήρωτες οφειλές των ιδιωτών φτάνουν τα 4,2 δισεκατομμύρια.[4]

Πρόκειται για δώρα προς το κεφάλαιο, για να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων, που είναι και οι μοναδικοί που φορολογούνται με συνέπεια και αδιάλειπτα (τόσο με άμεση όσο και με έμμεση φορολογία). Για το κεφάλαιο, ακόμα και όταν αποδεδειγμένα φοροδιαφεύγει και εισφοροδιαφεύγει, υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις και σκανδαλώδεις κυβερνητικές παρεμβάσεις για να του χαριστούν τα χρέη, όπως περίτρανα απέδειξε για πολλοστή φορά η διαβόητη περαίωση[5] την οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές «δεσμεύσεις» της. Στα φορολογικά δικαστήρια εκκρεμούν στοιβαγμένες 180.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής. Στην τελευταία δεκαετία υπολογίζονται κυριολεκτικά σε εκατομμύρια οι υποθέσεις φοροδιαφυγής που ακόμα περιμένουν να εκδικαστούν![6]

Το πραγματικό λοιπόν σκάνδαλο, δεν είναι το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη των μεταναστών, αλλά η αισχρά ταξική πολιτική των κυβερνήσεων στην Ελλάδα: προσφέρουν γη και ύδωρ στο κεφάλαιο, μια από τις πιο χαμηλές φορολογήσεις επιχειρήσεων στον αναπτυγμένο δυτικό καπιταλισμό, ενώ επιπλέον του προσφέρουν, συνειδητά και σκόπιμα, ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους για να βγάζουν ακόμα περισσότερα κέρδη οι καπιταλιστές. Και όταν με αυτόν τον τρόπο τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο τότε χρησιμοποιούν ανενδοίαστα το ρατσισμό για να συγκαλύψουν την ταξική πολιτική τους.

Και, ασφαλώς, υπάρχει ηθικό ζήτημα (που και αυτό είναι υλικό, ταξικό ζήτημα): δεν πρέπει να γίνει ανεκτό το γεγονός ότι θέλουν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε ξεζουμισμένες ανθρώπινες λεμονόκουπες. Ψεύδεται, και το γνωρίζει πολύ καλά, ο Άδωνης Γεωργιάδης όταν λέει ότι «πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει» εννοώντας τους «λαθρομετανάστες». Ο ελληνικός καπιταλισμός συνειδητά και συστηματικά χρησιμοποίησε τους μετανάστες την περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για να χτιστεί η διαβόητη πλέον «ισχυρή Ελλάδα» που διατυμπάνιζε ο Σημίτης. Κράτησαν με (αν)επίσημη κρατική πολιτική τους μετανάστες ανασφάλιστους και σε κατάσταση ημιπαρανομίας (για να μην μπορούν να αντιδράσουν) για να μεγεθύνουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα θέλουν να τους χρησιμοποιούσουν ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Αν το ανεχτούμε αυτό, ο δρόμος για νέες επιθέσεις στο σύνολο των εργαζομένων θα γίνει ακόμα πιο πλατύς, ακόμα πιο ευκολοδιάβατος για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση που το υπηρετεί. Να λοιπόν γιατί η υπεράσπιση των μεταναστών από αυτή τη βάρβαρη νέα επίθεση που δέχονται έχει άμεση σχέση με τα ταξικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων σε αυτή τη χώρα.

Πολύ περισσότερο που οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι από μια κυβέρνηση που τα ίδια της τα μέλη είναι πλούσιοι. Έχουν εξαργυρώσει την πολιτική τους καριέρα σε προσωπικές περιουσίες. Ο Θ. Πάγκαλος τολμά να κάνει δηλώσεις ενάντια στους «τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους» όταν ο ίδιος δηλώνει εισόδημα 640.631 (!!) ευρώ και η σύζυγός του 206.537 ευρώ! Ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο άνθρωπος που καλεί τους εργαζόμενους να συναινέσουν σε διαρκείς εισοδηματικές απώλειες και απολύσεις συναδέλφων τους, δηλώνει εισόδημα 104.000 ευρώ, ενώ έχει ακίνητη περιουσία στη Σέριφο και την Κοζάνη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει εισόδημα 99.610 ευρώ, οικόπεδο με οικία 501 τετραγωνικά στη Νέα Ερυθραία και ένα αυτοκίνητο 4.150 κ.ε..[7]

Να, λοιπόν, τι χρειαζόμαστε: μια ισχυρή ταξική αντεπίθεση ενάντια στην κυβέρνηση των πλούσιων νεοφιλελεύθερων μισθοφόρων που χρησιμοποιούν, ολοένα και πιο θρασύδειλα, ακροδεξιά ρητορεία ενάντια στους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες.


Άγγελος Κ

Πηγή:http://aformi.wordpress.com/
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_2721.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου