'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πώς και γιατί θα γίνει η διακαναλική συνέντευξη του Παπανδρέου

Μεγάλη ζαριά ρίχνει ο πρωθυπουργός το βράδυ στην διακαναλική συνέντευξη που θα μεταδοθεί στις 21:00 ζωντανά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αρνητικές δημοσκοπήσεις οδηγούν τον κ. Παπανδρέου να θέσει το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία», αλλάζοντας την έως τώρα προεκλογική του τακτική. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών παρότι αυτό έχει αρχίσει να συζητείται μεταξύ των στενών του συνεργατών και των κυβερνητικών στελεχών.

Οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στην συζήτηση σύμφωνα με την σειρά που θα ξεκινήσουν να ρωτούν είναι:



Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (Ant1), Αιμίλιος Λιάτσος (Star), Ανδρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αντώνης Σρόιτερ (Aplha) , Σία Κοσιώνη (Σκαϊ) και Προκόπης Δούκας (Net).

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ο μόνος δημοσιογράφος ο οποίος δεν δέχτηκε να μετάσχει στην συνέντευξη, καθώς, όπως εξήγησε το πρωί στην ραδιοφωνική του εκπομπή, δεν επιθυμεί να μετέχει σε συνεντεύξεις όπου η δομή καθορίζεται εκ των προτέρων από το πολιτικό πρόσωπο, ενώ τον συντονισμό κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι ερωτήσεις θα γίνουν σε δύο κύκλους, που θα αφορούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την οικονομία, ενώ σε κάθε ερώτηση οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν και διευκρινιστική ερώτηση.
Η συνέντευξη αναμένεται να διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα, ενώ θα υποβληθούν συνολικά 14 ερωτήσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό.

Εν τω μεταξύ, ποικίλες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την απόφαση αυτή του κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς προβληματίζεται για το αν θα προβεί σε αντίστοιχη κίνηση απαντώντας στα όσα πει σήμερα ο πρωθυπουργός ή θα προτιμήσει να δώσει ξεχωριστές συνεντεύξεις, όπως είχε αποφασίσει αρχικά.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. παρομοίασε την διακαναλική με εδώλιο κατηγορουμένου. «Ο κ. Παπανδρέου είναι κατηγορούμενος και πρέπει να απολογηθεί», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο, ενώ το ΚΚΕ κατήγγειλε την ενέργεια αυτή λέγοντας ότι «θα έπρεπε όλοι οι αρχηγοί να έχουν αυτή τη δυνατότητα».
Τέλος, σαρκαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, που έκανε λόγο «για prime time μονόλογο του κ. Παπανδρέου». «Ο πρωθυπουργός φοβάται την αντιπαράθεση με τους άλλους αρχηγούς», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή κριτική και σκληρά σχόλια έκανε στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την σημερινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος,
Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε την συνέντευξη «αποτέλεσμα πανικού και άγχους», το οποίο προέρχεται από την ελεύθερη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.
«Η συνέντευξη έγινε εσπευσμένα, προκειμένου ο πρωθυπουργός να περάσει τα εκβιαστικά του διλήμματα και να εγκλωβίσει τους πολίτες σε πολιτικές παγίδες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όλη η ιστορία γίνεται για να καλύψει προσωπικά και πολιτικά αδιέξοδα. Δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα του λαού».
«Η ΝΔ είναι έτοιμη για όλα», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ στην δήλωση του κ. Χυτήρη, που μιλώντας νωρίτερα στον Real.fm, απέρριψε το ενδεχόμενο κοινής συνέντευξης όλων των πολιτικών αρχηγών, είπε «στις εκλογές ο λαός δεν παίρνει μηνύματα, στέλνει μηνύματα». «Δεν είναι ζητούμενο για την ΝΔ να κυβερνήσει εν ερειπίω, αλλά να σωθεί η χώρα», ξεκαθάρισε.
Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει η ΝΔ την «γραμμή» της σε επικοινωνιακό επίπεδο.

star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου