'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Πες μου την σχέση σου να σου πω τι θα πάθεις!

Στις παλιές

ελληνικές ταινίες βλέπαμε να διαβάζουν τον καφέ για να προβλέψουν τα προσωπικά τους ή πηγαίνουν στην χαρτορίχτρα για να μάθουν πόσο καλά είναι στην σχέση τους. Τώρα όμως οι επιστήμονες φέρνουν τα πάνω κάτω και ερευνούν σε ποιο βαθμό το είδος της σχέση που έχουμε ή νομίζουμε ότι έχουμε...
....
επηρεάζει την υγεία μας. Όσοι αισθάνονται ανασφάλεια στην σχέση τους σύμφωνα με μια καναδική έρευνα κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοαγγειακά νοσήματα και άλλα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την καινούργια μελέτη του Πανεπιστημίου Acadian που δημοσιεύτηκε στο έντυπο «Health Psychology», οι εθελοντές που είχαν «σχέση αποφυγής» ή ένιωθαν ότι το ταίρι τους δεν τους έδινε όσο χρειάζονταν στην σχέση είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από χρόνιους πόνους όπως είναι για παράδειγμα οι τακτικοί και ισχυροί πονοκέφαλοι.

Με τον όρο «σχέση αποφυγής» περιγράφεται μία σχέση όπου αποφεύγουμε να δεθούμε συναισθηματικά ή ο σύντροφός μας είναι εξαρτημένος σε μεγάλο βαθμό από εμάς.

Οι εθελοντές που είχαν «αγχώδη σχέση», δηλαδή είχαν την τάση να αγχώνονται για την απόρριψη ή να νιώθουν υπερβολικά απαραίτητοι και ότι οι άλλοι διστάζουν να δεθούν μαζί τους. Κινδύνευαν να παρουσιάσουν καρδιοαγγειακά νοσήματα όπως εμφράγματα, εγκεφαλικά και η υπέρταση αλλά ήταν επίσης πιο επιρρεπής σε χρόνιους πόνους και στο έλκος.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Λάχλαν Μακ Γουίλλιαμς, τόνισε τον συσχετισμό των διαφόρων ειδών σχέσεων με συγκεκριμένες παθήσεις και είδη πόνου και δήλωσε: «αρχικά μας προξένησε έκπληξη η ισχυρή συσχέτιση που βρήκαμε με νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος.

Οι συσχετίσεις όμως που βρήκαμε είναι πολύ ισχυρές και για αυτό πρέπει να διενεργηθούν μακροχρόνιες μελέτες ώστε να εξακριβωθεί εάν η ανασφάλεια στην σχέση μπορεί τελικά να αποτελεί προάγγελο καρδιαγγειακών νοσημάτων και εάν η καταπολέμησή της μπορεί να προστατεύσει την καρδιακή υγεία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου