'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μετά τα εξήντα το ασφαλές σεξ είναι παρελθόν.

Η γενιά των "baby boomers", όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται οι άνθρωποι που γεννήθηκαν από το 1946 μέχρι τις αρχές του 1960, μεγάλωσε αλλά μυαλό...δεν έβαλε, αφού αποτελούν πλέον μια από τις πιο "ευάλωτες" ομάδες για την εμφάνιση αλλά και την εξάπλωση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών.

Επίσημα στοιχεία από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία δείχνουν ότι ασθένειες όπως
χλαμύδια, έρπης, γονόρροια και σύφιλη εμφανίζονται όλο και συχνότερα σε ανθρώπους άνω των 60 ετών ενώ ταυτόχρονα έχει αυξηθεί κατά 60% και ο αριθμός αυτών που βρίσκονται θετικοί στον ιό HIV.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η εξάπλωση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων σε αυτούς που διανύουν την έκτη ή έβδομη δεκαετία της ζωής τους σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο στις δύο χώρες όπου διενεργήθηκε η έρευνα αλλά αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Γιατί, όμως παρατηρούμε αυτό;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν αρχίσει να ξαναπαντρεύονται ή να συνάπτουν σεξουαλικές σχέσεις αφού έχασαν ή χώρισαν με τους μόνιμους συντρόφους τους.
Το πρόβλημα όμως, είναι ότι επειδή οι γυναίκες δεν ανησυχούν για κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προφύλαξης.
Αντίθετα, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που μεγάλωσαν την περίοδο της μεγάλης εξάπλωσης του AIDS, είναι πολύ πιο προσεκτικά και στην πλειονότητά τους χρησιμοποιούν προφυλακτικά.
Το θετικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή ενώ αρκετοί ερωτηθέντες ανέφεραν ότι ζουν μια δεύτερη... εφηβεία!
Σε αυτό έχουν συμβάλει τόσο τα διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα όσο και το γεγονός ότι οι περισσότερες κοινωνίες δεν κατακρίνουν πλέον την τρίτη ηλικία όταν είναι σεξουαλικά ενεργή.


Health Protection Agency
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://i-diadromi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου