'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Νεκροί τρεις Ισπανοί από πυρά Αφγανού αστυνομικού...

Οργή στη Μαδρίτη...
Αφγανός εκπαιδευόμενος αστυνομικός σκότωσε τρεις Ισπανούς, δύο στρατιώτες και έναν διερμηνέα, πριν πέσει νεκρός από πυρά ανδρών της δύναμης του ΝΑΤΟ. Το περιστατικό σημειώθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν.

Αστυνομικός σκοτώνει Ισπανούς

Ο αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά των στρατιωτών και του διερμηνέα στην ισπανική στρατιωτική βάση στο Κάλα-ι-Νάου, την πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Μπαντγκίς.
Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα επρόκειτο για προμελετημένη επίθεση την ώρα που οι στρατιώτες και ο διερμηνέας πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική αποστολή.
Τα αίτια του πυροβολισμού δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΝΑΤΟ. «Υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ των Ισπανών και του Αφγανού αστυνομικού στη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ο αστυνομικός άνοιξε πυρ και σκότωσε τους τρεις Ισπανούς» δήλωσε ο Αμπντούλ Ραούφ Αχμάντι, ο διοικητής της αστυνομίας του δυτικού Αφγανιστάν.

Mε τη φασαρία που προκλήθηκε, εκατοντάδες Αφγανοί προσπάθησαν να εισβάλουν στη βάση.


Η αφγανική αστυνομία, ο στρατός και οι ισπανικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος που πετούσε πέτρες. «Τρεις νεαροί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της διαμαρτυρίας» είπε ο Αμπντούλ Αχμάντι χωρίς να διευκρινίσει αν οι στρατιώτες έκαναν χρήση των όπλων τους.


Η Ισπανία έχει στείλει 1.270 στρατιώτες στο Αφγανιστάν που μετέχουν στη δύναμη της ISAF.

Οι ισπανικές δυνάμεις έχουν τη βάση τους στο δυτικό τμήμα της χώρας. Μέχρι σήμερα 92 στρατιώτες που έχουν σταλεί στο Αφγανιστάν έχουν χάσει τη ζωής τους, ανάμεσα τους 62 που σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία το 2003.

Δεν είναι πρώτη φορά που Αφγανός, αστυνομικός ή στρατιώτης, ανοίγει πυρ εναντίον ξένων στρατιωτών, δεδομένου ότι οι Ταλιμπάν καταφέρνουν να διεισδύουν στα σώματα ασφαλείας.


Οι αφγανικές δυνάμεις, θεωρητικά, πρέπει να είναι έτοιμες να αναλάβουν τον έλεγχο των δυνάμεων του συνασπισμού στα τέλη του 2014, όπως ζητούν ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και η διεθνής κοινότητα.

 ΠΗΓΗ:   http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου