'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, δικαστικούς "έπιασε στη φάκα" η ΕΥΠ

Με... «Λερναία Ύδρα» μοιάζει το κύκλωμα των παράνομων πλειστηριασμών ακινήτων.

Τέσσερις δικαστές, ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός και δύο μεγαλοδικηγόροι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών για την εμπλοκή τους στην απάτη-μαμούθ.Δίπλα στα κορυφαία πρόσωπα από τον χώρο της δικαιοσύνης, «βαριά» πολιτικά ονόματα, δήμαρχοι και υποψήφιοι σε μεγάλους δήμους της χώρας «εμφανίζονται» στην υπόθεση, αφού τα ονόματά τους ανιχνεύονται στα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Όσο ερευνούν τις χιλιάδες σελίδες των απομαγνητοφωνήσεων της ΕΥΠ, αλλά και των στοιχείων που βρέθηκαν στα διάφορα σπίτια που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, οι αρχές οδηγούνται σύμφωνα με το Έθνος, σε... νέα «κεφάλια», χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς η εμπλοκή και η σχέση τους με τη «μαφία των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, πολλά... «γνωστά» ονοματεπώνυμα έχουν καταγραφεί στις συνομιλίες και προκύπτουν από το τεράστιο υλικό που έχει κατασχεθεί. Ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει ακόμη το τεκμηριωμένο «δέσιμο» των στοιχείων που θα αποδεικνύουν άμεση εμπλοκή τους. «Οι διαστάσεις είναι ακόμη άγνωστες και φαίνεται πως ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα», λένε εκείνοι που ξέρουν...

Στις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος εμφανίζονται μέλη της σπείρας να αναφέρουν ότι ο άλφα ή ο βήτα επώνυμος μεσολαβεί για υπόθεση του κυκλώματος, «καθαρίζει» για λογαριασμό των μελών της είτε «διευκολύνει» την παράνομη δράση τους.

Οι αρχές ξέρουν πως υπήρξαν τουλάχιστον 150 «εταιρείες -κούτες», όπως αποκαλούνται, ακριβώς επειδή η... υπόστασή τους περιορίζεται σε μία κούτα με έγγραφα με έδρα στην Κύπρο και σε άλλους φορολογικούς «παραδείσους». Την ίδια στιγμή έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί αυτών των εταιρειών, που περιλαμβάνουν ποσά-μαμούθ ύψους 1,5 δισ. ευρώ...

Τις επόμενες ημέρες, πέντε πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον τακτικό ανακριτή. Την υπόθεση έχουν αναλάβει ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας εφετών Ιωάννη Σακελλάκο, ενώ ενημερώνεται και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

http://www.news21.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου