'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Διαφωνία εισαγγελέα - β’ ειδικού ανακριτή για τον διοικητή Ασφάλειας Χαλκιδικής !!!

Ελεύθερος αφέθηκε, ύστερα από την απολογία του, ο διοικητής Ασφάλειας Χαλκιδικής, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια στην παρασκευή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον β’ ειδικό ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Λάμπρο Τσόγκα, ως προς την προσωρινή κράτηση ή μη του κατηγορούμενου (σ.σ. υπέρ της προφυλάκισης ήταν ο δεύτερος).


Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα κληθεί να άρει την προκύψασα διαφωνία και με βούλευμα που θα εκδώσει το προσεχές διάστημα, θα αποφανθεί για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.


Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο διοικητής Ασφάλειας Χαλκιδικής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι διατηρούσε, εδώ και πολλά χρόνια, κοινωνικές σχέσεις με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητές του.


Όσον αφορά το εργοστάσιο, που έδρευε στην Κασσάνδρα, ισχυρίστηκε ότι το μόνο που γνώριζε, ήταν η λειτουργία του για την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε, είχε εκδοθεί νόμιμη άδεια.


Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί, μέχρι στιγμής, οι 15 από τους συνολικά 20 συλληφθέντες.


Πρόκειται κυρίως για «περιφερειακά» μέλη του κυκλώματος, που έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, αλλά και για τα δύο αδέλφια, αστυνομικούς. Οι δύο τελευταίοι, που φέρονται να κάλυπταν το κύκλωμα και να λειτουργούσαν ως «πληροφοριοδότες», αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους και με καταβολή εγγύησης 10.000 και 15.000 ευρώ.


Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι πέντε τελευταίοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ανάμεσά τους ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ο διοικητής του τμήματος Κασσανδρείας.


Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση στα περισσότερα μέλη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος, κατάχρηση εξουσίας, οπλοφορία και οπλοχρησία.


Σε βάρος του φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας ασκήθηκε ποινική δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο διοικητής του Τμήματος Κασσανδρείας κατηγορείται για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη.


http://www.zougla.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου