'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πάσα στους κερδοσκόπους

Κύμα κερδοσκοπίας αναμένεται τους επόμενους μήνες στην αγορά πετρελαίου, καθώς όπως όλα δείχνουν έχει κλειδώσει η απόφαση του οικονομικού επιτελείου για εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάταξη μιας σειράς προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", εντός του μήνα ή το αργότερο μέχρι τις 4 Οκτωβρίου (ημερομηνία κατάθεση του προσχέδιου του προϋπολογισμού), το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει θεσμοθετηθεί, ωστόσο θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Ο λόγος είναι ότι δεν είναι δυνατόν να εντοπισθούν έγκαιρα οι ασθενέστερες οικονομιά ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες θα πρέπει να λάβουν επίδομα θέρμανσης, καθώς με τις νέες τιμές για πολλούς ανθρώπους το πετρέλαιο θέρμανσης θα γίνει άπιαστο όνειρο.

Έτσι, από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του 2010, οι καταναλωτές θα πληρώνουν το πετρέλαιο με τον ειδικό φόρο στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο. Από 01/01/2011 όμως θα αυξηθεί στα 390 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πολίτες θα τρέξουν να προμηθευθούν πετρέλαιο τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στους επιτήδειους να κερδοσκοπήσουν, αφού είναι γεγονός πώς όσο και αν τσιμπήσουν τις τιμές, κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί, ενόψει της εξίσωσης του φόρου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την υιοθέτηση του μέτρου, για να μη γίνει μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες είχε δείξει την προτίμησή του στην εξίσωση του φόρου.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου