'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τους αδίκησα...μα το Δία!

Της Τζένης Κ.

Ευτυχώς, οι ομάδες «Δίας» άρχισαν να κάνουνε σουξέ με κινηματογραφικές εξαπολύσεις αλβανοκυνηγητών, αποσοβήσεις στο παρά 5’ ληστειών σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, φραγές εισερχομένων οχημάτων (απ’ αυτές που παρεμβαίνει το όργανο με τις πάντες, τινάζει τον ποπό του οχήματός του, σούρνεται στην άσφαλτο και στήνεται ως οδόφραγμα στους εγκληματίες) κλπ κλπ κι έπαψα να κολάζομαι. Διότι υπήρξα προκατειλημμένη και προπέτης, το παραδέχομαι. Στην αρχή, όταν πρωτοβγήκαν στο δρόμο, τους μέτραγα τις μέρες. Από ένα σημείο και μετά, συνήθισα κι άρχισα να τους μετράω τα δρομολόγια και τη βενζίνη. Υπολόγιζα τις εκπομπές ρύπων από τα σούρτα- φέρτα στην ειδυλλιακή Κηφισίας. Υπολόγιζα και τα έξοδα κίνησης. Ορκισμένη λογίστρια του Χρυσοχοΐδη είχα γίνει.

Παρακολουθούσα, μ’ αυτό το μάτι του ανθρώπου που ματιάζει -και κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει- τις εκκινήσεις τους στα φανάρια και την εξαφάνισή τους στο σημείο του ορίζοντα… Μετά, τα είχα βάλει και με τις πεζές τους εμφανίσεις. Λύσσαγα όταν τους έβλεπα να κάνουν πηγαδάκια σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια. Ασκούσα τον κοινωνικό αυτοματισμό, εκφραζόμουνα γι’ αυτούς με τον τρόπο που εδώ και μήνες εκφραζόμαστε όλοι για τους δημόσιους υπαλλήλους. «Πάλι καφέ στη λιακάδα πίνουν τα παιδιά!», «Ε ρε σκυλίσια ζωή!», «Πω πω πιάστηκαν πάλι απ’ την πολλή καβάλα και κατέβηκαν να πατήσουν λίγη γης» κλπ. Δεν αναγνώριζα καν την ποιοτική και την ποσοτική προσφορά τους σε τεστοστερόνη στις γωνιές της διψασμένης πόλης.(Ομολογουμένως οι περισσότεροι είν’ λιβέντες και εύκολα βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ότι τους παίρνουνε με κάστινγκ)… Λίγο πράγμα είναι η μαζεμένη τεστοστερόνη; Εδώ, από το άγχος ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεμείνουμε, έχουμε εισηγηθεί –οι Αθηναίες- να μας τη βγάλει κάποιος επιχειρηματίας, ας είναι και ξένος επενδυτής, σε μπουκάλες. Τέλος πάντων. Η εμπάθειά μου ήταν χαρακτηριστική. Πίστευα ότι όλες αυτές οι πλάτες είναι απλώς πλάτες πίσω από τις οποίες θα μπορούν στο μέλλον να γίνονται περισσότερα εγκλήματα. Γιατί τα εγκλήματα είναι οι φλύκταινες που πετάει μια κοινωνία και μια οικονομία όταν είναι άρρωστες.

Τελικά, διαψεύστηκα. Οι ομάδες «Δίας» έχουν συλλάβει θαρρώ ενάμισι Αλβανό και κάμποσους κατεστραμμένους Καζακστανούς και Πακιστανούς. Τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν. Και τους εκλιπαρώ να αρχίσουν να ρίχνουν καμιά ματιά στα σπίτια και στα ψιλικατζίδικα. Να τους χαρούμε κι εμείς. Όχι μόνο οι φίρμες…

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

1 σχόλιο: