'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμιος ιστός "Αράχνης" από την ΕΛΑΣ για παιδόφιλους..!!!

Μέσω της “Αράχνης”, της μεγαλύτερης διαδικτυακής επιχείρησης εντοπισμού παιδικού πορνογραφικού υλικού παγκοσμίως, με λογισμικό που δημιούργησε το FΒΙ, το ελληνικό Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ευελπιστεί να πιάσει στον “ιστό” του παιδόφιλους και παιδεραστές.

Πρόκειται για μία βάση δεδοµένων, όπου έχουν καταχωριστεί εκατοµµύρια φωτογραφίες και βίντεο, που εντοπίζονται αµέσως όταν διακινηθούν ξανά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (15/10), στην παγκόσμια αυτή διαδικτυακή επιχείρηση ήδη συμμετέχουν οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές αστυνοµίες. 

Στο λογισµικό “Αράχνη”, οι Αµερικανοί έχουν καταχωρίσει όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο και όσα αρχεία έχουν συγκεντρώσει, τα οποία περιέχουν παιδοφιλικό υλικό.

Πρόκειται για περισσότερες από 30 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς σε αστυνομικές επιχειρήσεις.
Κάθε ηλεκτρονικό αρχείο έχει τον δικό του µοναδικό αριθµό. Το δικό του DΝΑ. Ετσι το FΒΙ έχει καταγράψει κάθε φωτογραφία και βίντεο παιδικού πορνογραφικού υλικού που έχει εντοπιστεί σε ολόκληρο τον κόσµο. Οταν το αρχείο αυτό στέλνεται από κάποιον χρήστη, αµέσως η 'Αράχνη' ειδοποιεί τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον παραλήπτη του”, δήλωσε στα “Νέα” ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως δήλωσε ένας από τους χειριστές του συστήματος, “όταν η Αστυνοµία ανακαλύπτει στο αρχείο ενός παιδόφιλου µια σειρά φωτογραφιών, δεν σηµαίνει πως καταστρέφονται. Πρόκειται για αρχεία που ταυτόχρονα µπορούν να βρίσκονται αποθηκευµένα σε εκατοµµύρια υπολογιστές. Ολα αυτά πλέον είναι κωδικοποιηµένα και µόλις χρησιµοποιηθούν από κάποιον, κατευθείαν ειδοποιείται η Αστυνοµία”.

Πώς λειτουργεί 

Η “Αράχνη” καταγράφει το ΙΡ (η ταυτότητα του υπολογιστή) τόσο του αποστολέα όσο και του παραλήπτη και στη συνέχεια µε εισαγγελική εντολή ο πάροχος του Διαδικτύου παραδίδει στις διωκτικές αρχές τα στοιχεία τους.
Αξιωµατικοί του Τµήµατος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος επισηµαίνουν τους κινδύνους από τη χρήση του WiFi οικιακής χρήσης, γι'αυτό συστήνεται οι χρήστες του, να κλειδώνουν το ασύρματο δίκτυό τους και να αλλάζουν κωδικό πρόσβασης, καθώς είναι σύνηθες, παιδόφιλοι να το χρησιμοποιούν για τη μεταφορά των αρχείων τους.

Στην Ελλάδα, ποινικό αδίκηµα θεωρείται το κατέβασµα και η αποθήκευση των αρχείων παιδοφιλικού υλικού, µε ανώτερη προβλεπόµενη ποινή τα 7 χρόνια. Ωστόσο, εξαιτίας των αργών ρυθµών στην απονοµή της Δικαιοσύνης, σπάνια οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στον τελικό τους βαθµό και οι δράστες τελικά δεν τιµωρούνται.

http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου