'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Το τραίνο που δε σταματά ποτέ!- Δείτε πώς παίρνει και αφήνει επιβάτες

Στο έπακρο έχουν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας οι φίλοι μας Κινέζοι, κατασκευάζοντας για οικονομία χρόνου το... τρένο που δε σταματά ποτέ!

Πρόκειται για το γνωστό bullet train, ή στα ελληνικά «τρένο σφαίρα», το οποίο συνδέει το Πεκίνο με το Γκουαντζού με ενδιάμεσες περίπου 30 στάσεις για αποβίβαση κι επιβίβαση.

Αν υπολογίσουμε πως σε κάθε στάση χρειάζονται 5 λεπτά για αυτήν την διαδικασία, σημαίνει ότι για τις 30 στάσεις απαιτούνται περίπου δυόμισι ώρες ταξίδι!

Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα; Εύκολα!

Πάνω στην οροφή του τρένου -όπως θα δείτε και στο βίντεο- υπάρχει προσαρμοσμένη μία πλατφόρμα η οποία συνδέεται με το εσωτερικό του τρένου.

Σε αυτήν μπαίνουν οι επιβάτες που θέλουν να αποβιβαστούν στον επόμενο σταθμό.

Εκείνοι που βρίσκονται ήδη στην επόμενη στάση και περιμένουν να επιβιβαστούν στο τρένο, μπαίνουν σε μία άλλη πλατφόρμα και περιμένουν εκεί.

Μόλις φτάσει το τρένο αφήνει την πλατφόρμα, που είναι προσαρμοσμένη στην οροφή του και προσαρμόζει επάνω του την καινούργια, με τους νέους επιβάτες.

Κάθε φορά η νέα πλατφόρμα που εισάγει τους επιβάτες μέσα στο τρένο, στη συνέχεια προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του βαγονιού για να αποβιβαστούν οι επιβάτες.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τώρα πόσο μικρότερη γίνεται αυτή η διαδρομή με το τρένο «σφαίρα» ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση το τρένο «αστραπή»!




πηγή : stifora.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.thegreekz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου