'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Σάλος για το νέο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ!

Παγκόσμιο σάλο έχει ξεσηκώσει το τελευταίο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού ΤΙΜΕ. Στο προσεχές τεύχος, με ημερομηνία 9 Αυγούστου, ποζάρει μια 18χρονη Αφγανή που οι Ταλιμπάν της ακρωτηρίασαν τη μύτη και τα αφτιά για ασήμαντο παράπτωμα (στην εικόνα φαίνεται μόνο ο πρώτος ακρωτηριασμός). «Να τι θα γίνει αν φύγουμε από το Αφγανιστάν», ισχυρίζεται ο τίτλος του περιοδικού. Το κόνσεπτ του ρεπορτάζ καταγγέλθηκε ως απροκάλυπτα προπαγανδιστικό, με στόχο μέσα από το σοκ να πειστεί η αμερικανική κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα συνέχισης του πολέμου και της ξένης κατοχής. Παρά τις μαζικές απώλειες ντόπιων και δυτικών στρατιωτών, αλλά και σωρείας αμάχων. Το αμερικανικό ιστολόγιο alternet.org χαρακτήρισε «αισχρό» τον πρωτοσέλιδο τίτλο, επισημαίνοντας πως η 9ετής στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών δεν μείωσε στο ελάχιστο την κακοποίηση των Αφγανών γυναικών.
 
Πολλοί μίλησαν και για εκμετάλλευση της 18χρονης Αϊσά, η οποία πείστηκε να ποζάρει στη φωτορεπόρτερ Τζόντι Μπίμπερ, για να γίνει σύμβολο της βαρβαρότητας των ταλιμπάν. Ομως η ιστοσελίδα iconicphotos.worldpress.com υπενθύμισε πως η ισλαμική δικαιοσύνη εξακολουθεί να καταπιέζει τις Αφγανές και ότι πρόσφατα ο πρόεδρος Καρζάι ουσιαστικά… νομιμοποίησε τον βιασμό.
«Ηταν μια δύσκολη απόφαση και το σκέφτηκα πολύ πριν το κάνω», δικαιολογήθηκε για το εξώφυλλο ο αρχισυντάκτης του ΤΙΜΕ, Ρ. Στένγκελ. «Τελικά αποφάσισα πως η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι παράθυρο στην πραγματικότητα ενός πολέμου που μας αφορά όλους… Θέλησα να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για να καταλάβει τι κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας στο Αφγανιστάν…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου