'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Χαστούκι: “Να ανοίξουν τα λιμάνια στα Κατεχόμενα” ζητά η Κομισιόν

Από το διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει απαγόρευση για είσοδο ή έξοδο από τα (κατεχόμενα) λιμάνια της Αμμοχώστου, της Κερύνειας και του Καραβοστασίου,δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Την άποψη αυτή διατύπωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, Άντζελα Φιλότε, η οποία κλήθηκε από τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Παύλο Ξανθούλη, να τοποθετηθεί επί της νομιμότητας διεξαγωγής απευθείας εμπορίου από κατεχόμενο τμήμα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η ερώτηση, που υποβλήθηκε είναι η εξής: «Ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόσο, σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε στην Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, υποστήριξε τη νομική βάση που επιλέγηκε για τον Κανονισμό του απευθείας εμπορίου για τους Τουρκοκυπρίους, από το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Αναφέρθηκε επίσης στη Θέουτα, τη Μελίγια, το Γιβραλτάρ και τη Χέλγκολαντ σαν παρόμοιες περιπτώσεις. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς θα ήταν δυνατόν να υπάρξει απευθείας εμπόριο από το βόρειο τμήμα της Κύπρου, δεδομένου ότι τα λιμάνια της Αμμοχώστου, της Κερύνειας και του Καραβοστασίου είναι παράνομα, καθώς βρίσκονται σε μια κατεχόμενη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974».

ΠΗΓΗ:   http://hellenicspace.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου