'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

“Πάνω από τo 4% των συνολικών καταθέσεων «πέταξε» από την Ελλάδα”…


Στα 10 δις ευρώ περίπου (4,2% των συνολικών καταθέσεων) διαμορφώνεται η συνολική εκροή καταθέσεων από τις αρχές Ιανουαρίου έως και τα τέλη Μαρτίου, οπότε και διαμορφώθηκαν στα 227 δις ευρώ από 237 δις ευρώ τον Ιανουάριο. Το ποσοστό αυτό κατά πάσα πιθανότητα έχει διευρυνθεί περαιτέρω κατά το επόμενο δίμηνο, δηλαδή μέχρι τέλος
Μαΐου και εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει το 5%).
Παράλληλα πρέπει να τονιστεί πως η κυβέρνηση σκόπιμα αποφεύγει να διευκρινίσει μέχρι στιγμής για το αν η νόμιμη μεταφορά
χρημάτων στο εξωτερικό, από νόμιμους καθ’ όλα πολίτες, που δεν έχουν να αποκρύψουν τίποτα, επιβαρύνεται με τον περίφημο φόρο του 5% αν και εφόσον επιστρέψουν.
Άποψη μας βέβαια είναι πως οι σκόπιμες αυτές ασάφειες και παραπλανήσεις περισσότερο τρομοκρατούν τους εγχώριους καταθέτες για την επικρατούσα κατάσταση της οικονομίας, παρά εμποδίζουν τους αποφασισμένους καταθέτες να οδηγηθούν σε Τράπεζες του εξωτερικού.
Είναι σίγουρο πως μόλις στριμώξουν επικίνδυνα τα πράγματα και πάλι το οικονομικό επιτελείο της Ελληνικής κυβέρνησης θα υπαναχωρήσει ατάκτως, δίδοντας γη και ύδωρ για την επιστροφή όχι μόνο των νόμιμα εξαγόμενων καταθέσεων, αλλά και αυτών που οι ιδιοκτήτες των αδυνατούν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες.
Η ρύθμιση της κυβέρνησης πάντως είναι ελεγχόμενη ως προς τη νομιμότητά της και κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί παράνομη και καταχρηστική, αλλά κυρίως αντισυνταγματική.

ΠΗΓΗ: http://blogingr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου