'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πρεμιέρα για τα παράνομα τασάκια

Ξεκινά από τη Δευτέρα (18/10) η “διαμαρτυρία” των εστιατόρων, καθώς βγάζουν και πάλι στα τραπέζια τα σταχτοδοχεία τους.

Οι εστιάτορες ζητούν από το υπουργείο να τους δοθεί άλλη μια περίοδο χάριτος, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τους χαρμάνηδες πελάτες τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν μια πτώση στον τζίρο που φτάνει και το 30%, και σύμφωνα με τους καταστηματάρχες εάν εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος κι άλλο θα καταστραφούν οικονομικά.

Οι εστιάτορες υπογραμμίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο, καθώς, όπως επισημαίνουν η βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας απειλείται δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στον κλάδο.
Υπουργείο Υγείας: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

Έντονη είναι αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείο, με τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη να διαμηνύει πως δεν θα υπάρξει καμία περίοδο χάριτος.

“Ο νόμος που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή αλλάζει αντιλήψεις και νοοτροπίες. Πρέπει να εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό, για τα παιδιά μας”,
είπε ο κ. Τιμοσίδης.

Εντείνουμε τις προσπάθειες με ενημερωτικές καμπάνιες για την εφαρμογή του, ενώ αναμένεται και συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης αυτών που πλήττονται από το νόμο, όχι όμως και η εφαρμογή του, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας. 


http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου