'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Χορός εκατομμυρίων...

Νέες υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο της Υγείας αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ. Υπό έρευνα τέσσερις γιατροί. 

Όργιο σπατάλης με εικονικά παραστατικά και συνταγογραφήσεις. Πακτωλός εκατομμυρίων χάθηκαν σε υπερτιμολογήσεις. Τα ποσά που χάθηκαν.


Το φως της δημοσιότητας είδαν το πρωί της Δευτέρας υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και διαφθοράς. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μπαίνουν εκ νέου γιατροί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών.

Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τέσσερις γιατρούς, οι οποίοι έκαναν εισαγωγές σκευάσματος από το εξωτερικό. Αγόραζαν το σκεύασμα στην τιμή των 180 ευρώ, και το υπερτιμολογούνσαν στη συνέχεια ο διαθέτοντας το στον ΟΠΑΔ έναντι 2.943 ευρώ. Η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται σε 1,5 εκατ. Ευρώ.

Ακόμα, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται υπόθεση εικονικών παραστατικών στον ΟΠΑΔ με ζημία 4 εκατ. ευρώ. Δεκάδες ασφαλισμένοι χρεώνονταν με θεραπείες, χωρίς να έχουν ουδέποτε υποβληθεί σε αυτές.

Επίσης, ερευνάται μία υπόθεση συνεργασίας γιατρών με νοσοκομείο για εισαγωγές εμφυτευμάτων με ζημία 37 εκατ. Ευρώ, παράνομες συναλλαγές για προμήθεια βηματοδοτών που με υπερτιμολογήσεις οδήγησαν σε ζημία του ελληνικού δημοσίου 25 εκατ. Ευρώ και περιστατικά εικονικών συνταγογραφήσεων γιατρών του ΙΚΑ, διερευνώνται ως οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του δημοσίου.

Μάλιστα στον κατάλογο αυτό βρέθηκε και υπάλληλος του ΣΔΟΕ, η οποία είχε λάβει μια ημέρα αναρρωτική άδεια, επισκέφθηκε το συγκεκριμένο θεραπευτήριο αλλά ουδέποτε χρειάστηκε τη θεραπεία την οποία χρέωσαν για λογαριασμό της στο ασφαλιστικό της ταμείο.

Ο κ. Καπελέρης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η ενίσχυση του ελεγκτικού δυναμικού του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι υποθέσεις αυτές και πρότεινε η μη δικαιολόγηση του πόθεν έσχες να είναι ποινικό αδίκημα.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς εκτίμησε ότι μόνο το 2008 και χωρίς να υπολογίζεται η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άγγιξε στη χώρα μας τα 5 δισ. ευρώ.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου