'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Τα "πάνω κάτω" έρχονται στο δημόσιο

Σαρωτικές αλλαγές, με μετατάξεις, μειώσεις μισθών και απολύσεις απο το φθινόπωρο

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στο δημόσιο τομέα μετά το καλοκαίρι, καθώς αναμένονται μειώσεις μισθών, μετατάξεις αλλά και κύμα απολύσεων.

Το μοντέλο ιδιωτικού τομέα έρχεται και στο Δημόσιο με πέντε κινήσεις. Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου μισθολογίου, με τις πρόσθετες αμοιβές να καθορίζονται πλέον με βάση την παραγωγικότητα, αθρόες μετατάξεις κυρίως στην περιφέρεια και μείωση του προσωπικού μέσω και απολύσεων, σύμφωνα και με το πρόσφατο γερμανικό παράδειγμα.

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο φθινόπωρο, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Τότε τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών θα έχουν πλήρη εικόνα για τους μισθούς, τις επιπλέον αμοιβές, το επίπεδο σπουδών, τις ειδικότητες, την προϋπηρεσία των υπαλλήλων όλων των υπουργείων, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Μετά τις δραστικές μειώσεις επιδομάτων και αποδοχών, εντός του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση θα περάσει σε μια δεύτερη φάση περικοπών δαπανών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, δεν είναι δυνατό να κόβονται εσαεί επιδόματα για να μαζευτούν οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού.

Αλλωστε και μέσω του Μνημονίου έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ειδικότερα, οι πλέον επώδυνες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα όπως λέει οικονομικός παράγοντας, «όταν στη Γερμανία, όπου δεν αντιμετωπίζουν ανάλογο δημοσιονομικό πρόβλημα, προτίθενται να απομακρύνουν 10.000 δημόσιους υπαλλήλους, είναι βέβαιο ότι ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στην Ελλάδα».


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

2 σχόλια:

  1. Και ο κόσμος κάαααθεται στους καναπέδες και βλέπει ΜΟΥΝΤΙΑΛ. Και μετά θα αρχίσουν τα μπάνια του λαού. Κάτι ξέρει ο Γιωργάκης και επιτίθεται τόσο σφοδρά και απρόκλητα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή