'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Εξωγήινες μορφές ζωής σε...σκόνη!!

Μόρια ύλης, τα οποία είναι πιθανό να περιέχουν εξωγήινες μορφές ζωής, ανακαλύφθηκαν μέσα σε μια διαστημική κάψουλα, της ιαπωνικής ανιχνευτικής συσκευής Hayabusa, που συλλέγει σκόνη αστεροειδών, σύμφωνα με το ιαπωνικό διαστημικό πρακτορείο.

Μια ανάλυση, που διεξάχθηκε με ηλεκτρονικά μικροσκόπια, κατέδειξε ότι τα μόρια εμπεριέχουν χαρακτηριστικά τα οποία διαφέρουν από τα δείγματα κοσμικής σκόνης ή σκόνης αλουμινίου, που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα.
Οι επιστήμονες ελπίζουν, ότι τα δείγματα αστεροειδών μπορεί να συμβάλλουν στην έρευνα για τις απαρχές του ηλιακού συστήματος.

Το διαστημικό σκάφος Hayabusa, που στα ιαπωνικά σημαίνει, ''γεράκι'', έγινε το πρώτο όχημα που κατάφερε να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς και να συλλέξει σωματίδια ύλης, από τον διαστημικό ''βράχο''.
Αφού παρέμεινε για περίπου 30 λεπτά στον αστεροειδή, επέστρεψε στη Γη.

Πάρα τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, όπως μια διαρροή καυσίμων, οι επιστήμονες θεωρούν ότι η αποστολή του Hayabusa, στέφθηκε με επιτυχία.

Μέλη του Ιαπωνικού Πρακτορείου για την Εξερεύνηση του Διαστήματος (JAXA), σε συνεργασία με ερευνητές της NASA, αναλύουν τα δείγματα που συνέλεξε το Hayabusa, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται σε μερικούς μήνες.

 http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου