'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

250.000 ευρώ φάρμακα έγραψε γιατρός σε ένα μήνα!!!

Όργιο συνταγογράφησης είκοσι γιατρών ερευνά το υπουργείο Εργασίας και τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά!


Η πιο ακραία περίπτωση αφορά ένα γιατρό του ΙΚΑ που συνταγογραφούσε φάρμακα αξίας άνω των 250.000 ευρώ τον μήνα!!!


Επίσης από τους ελέγχους προέκυψε ότι είκοσι γιατροί σε ένα μήνα έγραψαν συνταγές αξίας 170.000 ευρώ, δηλαδή 3,4 εκ ευρώ όλοι μαζί! Πρόκειται για γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι παθολόγοι, γυναικολόγοι, καρδιολόγοι και ψυχίατροι. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Αθήνα, επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές όπως Ηράκλειο, Καλαμάτα, Βόλος, Εδεσσσα και Λευκάδα.


Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Εργασίας,  μπαίνουν και φαρμακεία, τα οποία είναι  δίπλα, αλλά παρουσιάζουν τεράστια απόκλιση στον τζίρο, πχ το ένα 100.000 ευρώ και το άλλο 1,5 εκ ευρώ!


Επιπλέον, οι έλεγχοι εντείνονται σε τρία μεγάλα ταμεία της χώρας ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ με στόχο τον μηνιαίο έλεγχο για διαπίστωση υπερβολικής συνταγογράφησης αλλά και τον δειγματοληπτικό έλεγχο στο 5% των συνταγών για αξιόπιστη συνταγογράφηση.


Εν τω μεταξύ, χθες παρουσιάστηκε από την υπουργό Εργασίας κ. Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουτρουμάνη, πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της φαρμακευτικής σπατάλης στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα μέτρα αυτά είναι: η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών που θα αρχίσει στις 18 Οκτωβρίου.

Το μέτρο αναμένεται να εξοικονομήσει 1 δις. ευρώ το χρόνο και έως το 2011 θα έχει επεκταθεί στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας.


Επίσης άλλο μέτρα είναι η ανατιμολόγηση των φαρμάκων με βάση και τις τρείς φθηνότερες τιμές στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, η εφαρμογή της λίστας φαρμάκου από το καλοκαίρι του 2011 καθώς επίσης και η είσπραξη από τις φαρμακευτικές εταιρείες του rebate. Το ποσό που θα εισπράττουν τα ταμεία είναι περίπου 130 εκατ. ευρώ το χρόνο.

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου