'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Διαστάσεις τοξικού Τσερνομπίλ...


Σε πραγματική απειλή ακόμη και για τη Μεσόγειο, εξελίσσεται η διαρροή τοξικών αποβλήτων από εργοστάσιο αλουμινίου στην Ουγγαρία. Θα χρειαστεί ένας χρόνος για την αντιμετώπιση της τοξικής μόλυνσης, που πέρασε ήδη στον Δούναβη.


Τουλάχιστον ένας χρόνος και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση της τοξικής μόλυνσης από βαρέα μέταλλα που προκλήθηκαν από τη διαρροή μεγάλων ποσοτήτων βιομηχανικών αποβλήτων από εργοστάσιο αλουμινίου Αjkai Τimfoldgyar Ζrt στην Ουγγαρία.

Αποτέλεσμα αυτής της οικολογικής καταστροφής ήταν να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι ανάμεσα τους και ένα μωρό τριών μηνών, και να τραυματιστούν περίπου 120.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν τους κατοίκους από την περιοχή καθώς οι αρχές, έθεσαν σε κατάσταση έκτακτης τρεις επαρχίες στη χώρα μία ημέρα μετά τη διαρροή της κόκκινης τοξικής λάσπης. 

Αφορά τις επαρχίες Βέτσπρεμ, Γκιορ-Μοσόν-Σόπρον και Βας.
Ειδικά συνεργεία με προστατευτικές στολές και μάσκες προσπαθούν να ξεπλύνουν τους δρόμους ενώ ρίχνουν εκατοντάδες τόνους ασβέστη στη λάσπη για να ανακόψουν την πορεία της. Έως τώρα όμως μόλις 400 κατοικίες έχουν εκκενωθεί, ενώ η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου έχουν διακοπεί.

Σύμφωνα με έναν πρώτο πρόχειρο απολογισμό επτά χωριά σε έκταση 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων πνίγηκαν σε περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα τοξική κόκκινη λάσπη, όταν το φράγμα που συγκρατούσε το υγρό σε δύο δεξαμενές στο εργοστάσιο αλουμινίου του Αζκα έσπασε.

Το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση 165 χιλιοµέτρων δυτικά της Βουδαπέστης. Η τοξική κόκκινη λάσπη κατέκλυσε ταχύτατα τα γύρω χωριά

το τοξικό νερό από τη διαρροή αναµείχθηκαν µε νερά από πληµµύρες και µόλυναν ήδη τον παραπόταµο του Δούναβη, ποταµό Μαρτσάλ µε αποτέλεσµα να κινδυνεύει µε µόλυνση και ο ίδιος ο Δούναβης αλλά και ένας άλλος µεγάλος ποταµός, ο Ράµπα.
Υπάρχουν φόβοι ότι το τοξικό νερό, θα φθάσει μέχρι τη Μεσόγειο.

Πηγη : news247.gr
TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου