'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Οι 100 ισχυρότεροι

Και ενώ το Facebook συνεχίζει να σαρώνει μετρώντας τον Ιούλιο 500 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες και τον Οκτώβριο έρχεται στη μεγάλη οθόνη η ταινία για τη δημιουργία του υπό το τίτλο "The Social Network",  η χρονιά που βαίνει προς το τέλος της δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα για τον ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο Μάρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος βρίσκεται στη κορυφή της  λίστας του περιοδικού "Vanity Fair" με τις 100 ηγετικές προσωπικότητες που επηρέασαν στο μέγιστο βαθμό τη δημόσια σφαίρα για το 2010.

 Ο 26χρονος προσγειώθηκε κατευθείαν στη 1η θέση της  λίστας αφήνοντας πίσω του τον διευθύνων σύμβουλο της Apple Στιβ Τζομπς, που παρά τα όποια προβλήματα του  iPhone 4, συνέχισε την επιτυχημένη καινοτομική πορεία της Apple λανσάροντας το iPad. Το χάλκινο μετάλλιο κατάφερε να πάρει η τριανδρία της Google, ο Σεργκέι Μπριν, ο Λάρι Πέιτζ και ο Έρικ Σμίντ.

 Το τεχνολογικό λόμπι σπάει στη 4η θέση ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, ενώ τη 5η  θέση καταλαμβάνει ο ελληνοαμερικάνος Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής του Άμαζον. Μάλιστα στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και άλλες δύο ηγετικές προσωπικότητες ελληνικής καταγωγής: ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan Chase Τζέιμι Ντάιμον στην 30η θέση  και η δημοσιογράφος και ιδιοκτήτρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας Huffington Post, Αριάννα Στασινοπούλου Χάφιγκτον στην 42η .
Συνεχίζοντας, στην 6η  θέση βρίσκεται ο επιχειρηματίας Μπέρναρντ Αρνό ο οποίος έχει χτίσει μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες πολυτελών ειδών, τον οίκο Christian Dior, ενώ στον έλεγχο του βρίσκονται τα οινοποιία της Moet, ο οίκος μόδας Louis Vuitton και οι εταιρείες LVMH, Dom Pérignon, Fendi και Tag Heuer.

 Τη πλάτη του ισχυρού αυτού άνδρα βλέπει από την 7η θέση ένας ακόμη μεγιστάνας ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ιδρυτής του ομώνυμου πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος έχει και τη υψηλότερη κατάταξη ανάμεσα στους πολιτικούς.
Στην 8η  και 9η  θέση επανέρχεται η τεχνολογική κλίκα με τον πρόεδρο της Oracle Λάρι Έλισον και τους ιδρυτές του Twitter Έβαν Γουίλιαμς και Μπιζ Στόουν, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο ηγέτης της Liberty Media Group Τζον Μάλοου, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής τηλεόρασης που τον αποκαλούν ήδη διάδοχο του Ρούπερτ Μέρντοχ και νέο Γουόρεν Μπάφετ.
Παραμένοντας στα Νέα Μέσα Επικοινωνίας, στην 26η  και 27η  θέση βρίσκονται δύο εχθροί, ο Μπιλ Κέλερ, διευθυντής των New York times και Ρόμπερτ Τόμσον, διευθυντής της Wall Street Journal. Μάλιστα μεταξύ τους υπάρχει αντιπαλότητα μετά την εξαγορά της WSJ από τον μεγιστάνα Ρούπερτ που απηχεί μία ευρύτερη διαμάχη μεταξύ των δύο εφημερίδων που ανταγωνίζονται για το ίδιο μερίδιο αναγνωστών.
Σημειώνεται ότι από τους εκπροσώπους του τεχνολογικού τομέα, την 44η  θέση κατέλαβε ο γενικός διευθυντής της Zynga Μάρκ Πίνκους, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω στην 46η  θέση είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ.  Την 59η  θέση κατέλαβε ο πρόεδρος της Sony Χάουαρντ Στρίνγκερ ενώ  στην 80η θέση βρίσκεται η αντιπρόεδρος της Google Μαρίσα Μάγερ.

 Η διάσημη παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρει βρίσκεται στη 34η θέση ενώ αρκετοί ηθοποιοί συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τον Τζόνι Ντεπ να έρχεται 20ος, κατακτώντας την "πρωτιά" του Χόλιγουντ με  τον Τομ Χανκς να ακολουθεί στην 23η θέση , τον Τζόρτζ Κλούνει στη 66η θέση, και τους Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί στην 75η  θέση.

 Η  Lady Gaga για άλλη μια φορά ανέβηκε στη κορυφή καθώς είναι η τοπ performer στην 23η θέση με τον Μπόνο να την ακολουθεί στη 35η θέση και τον ράπερ Jay-z να τερματίζει στην 58η θέση.
Επιπλέον, ο Τζέιμς Κάμερον κατέλαβε την 36η θέση και ο σκηνοθέτης της ταινίας Σταρ Τρεκ Τζέφρει Τζ. Άμπραμς την 50η.
Μάλιστα, στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ο αμφιλεγόμενος επιστήμονας και επικεφαλής του ομώνυμου ινστιτούτου Κρέγκ Βέντερ, ο οποίος αποκωδικοποίησε το ανθρώπινο γονιδίωμα και δημιούργησε προσφάτως μαζί με την ομάδα του το πρώτο τεχνητό κύτταρο.
Ωστόσο από τη φετινή λίστα απουσιάζουν ηχηρά ονόματα της Αμερικής που ήταν πάγια στις πρώτες είκοσι με τριάντα θέσεις όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και πως στη λίστα υπάρχουν και λιγότερο γνωστά ονόματα όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Hulu Τζέισον Κίλαρ (48η θέση) και ο συγγραφέας/παραγωγός Σεθ ΜακΦάρλαν (81η ).


http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου