'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ισλανδία: Στο "σκαμνί" πρωθυπουργός-υπουργοί για τη χρεοκοπία..!!!

Με την κατηγορία της αμέλειας, που οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση της χώρας, το 2008, πρόκειται να οδηγηθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός, Γκέιρ Χάαρντε, και τρεις υπουργοί της κυβέρνησής του. 

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το Σάββατο (11/9), επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα της "έκθεσης Αλήθεια", που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο.
Η "έκθεση Αλήθεια" υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη αμέλεια των βασικών πολιτικών ηγετών της χώρας καθώς και τραπεζιτών της εποχής της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, που οδήγησαν τη νήσο σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή, στην 274 σελίδων έκθεσή της, εκτιμά ότι εκτός του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, θα πρέπει να οδηγηθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο και οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Άρνι Μάτιενσεν, Εμπορίου, Μπιοργκβιν Σίγκουρντσον, και Εξωτερικών, Σόλρουν Γισλντότιρ.
Οι ανωτέρω, όπως αποφαίνεται η επιτροπή, επέδειξαν αμέλεια και για το λόγο αυτό ζητά "να δικαστούν και να τιμωρηθούν καταλλήλως από το Ανώτατο Δικαστήριο".
Το κοινοβούλιο αναμένεται να μελετήσει την έκθεση την προσεχή Δευτέρα (13/9) και θα διορίσει εισαγγελέα, καθώς και δικαστές που θα αποτελέσουν το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1905.
"Πρόκειται για μια σοβαρότατη κατηγορία κατά του πολιτικού μας συστήματος, των πολιτικών ανδρών, του κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου και άλλων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε" ανέφερε η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρντατότιρ, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα βρέθηκε στη δίνη της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης το φθινόπωρο του 2008 και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εισάγει επείγουσα νομοθεσία. Οι διαμαρτυρίες ενάντια στην ισχυρή επίθεση που δέχτηκε το νόμισμα από τους κερδοσκόπους, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της οικονομίας, κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο του 2009, οπότε και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για πρώτη φορά από το 1949.

http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου