'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες αυξήσεις ΦΠΑ προανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου ...!!!!

Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προς τους παραγωγικούς φορείς, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προαναγγέλλει αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη και νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για ένα εκατομμύριο επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

"Έχουμε ένα τριετές πρόγραμμα, στόχους και μέτρα που θα υλοποιήσουμε. Ένα από αυτά είναι και η μετάβαση κάποιων προϊόντων που βρίσκονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, στον υψηλό", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Ενόψει της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της τρόικας για ενδιάμεσο άτυπο έλεγχο στην Αθήνα, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να αυξήσει τελικά το ΦΠΑ στο 23% σε ορισμένα είδη προϊόντων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υστέρηση των εσόδων που παραμένει ο μεγάλος πονοκέφαλος του οικονομικού επιτελείου.

Σημείωσε ακόμα πως για την υλοποίηση του δημοσιονομικού στόχου του 2011 είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων, αλλά χωρίς να επιβαρυνθούν τα ελληνικά νοικοκυριά.
"Ενόψει του προϋπολογισμού του 2011 και ακριβώς για να αποφύγουμε περαιτέρω επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, εξετάζουμε πολλές εναλλακτικές, ώστε να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2011 με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στο ελληνικό νοικοκυριό", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά στις φήμες περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το αρνήθηκε κατηγορηματικά. "Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές αναλυτών και οικονομολόγων που επιχειρηματολογούν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της", σημείωσε. 

ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου