'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Άδειες τσέπες, μειωμένη κίνηση...

Αισθητή είναι η μείωση των αυτοκινήτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, αφού οι πολίτες λόγω των περικοπών και της φοροκαταιγίδας στα καύσιμα χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο το αυτοκίνητό τους.
 


Ούτε η κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν βγαίνει αλώβητη από τη κρίση όπως μαρτυρούν τα στοιχεία από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των καθημερινών καταγραφών της κίνησης, από το...
Κέντρο Διαχείρισης του υπουργείου Υποδομών.

Ειδικότερα, για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, η κίνηση μειώθηκε αισθητά στο λεκανοπέδιο της Αττικής μέχρι και 7% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, η μέση ταχύτητα των οχημάτων βελτιώθηκε μέχρι και 20%, με τη μέγιστη τιμή να σημειώνεται τη Β. Σοφίας, ενώ στη Μεσογείων και την Κηφισίας οι ταχύτητες βελτιώθηκαν κατά 15%.


Σύμφωνα με τη "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", η μείωση του χρόνου οδήγησης στους βασικούς δρόμους σε ώρες αιχμής αγγίζει το 50%, ενώ οι ώρες αιχμής διαμορφώνονται πλέον από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ.


Ωστόσο, το κυκλοφοριακό κομφούζιο είναι σχεδόν καθημερινό τις μεσημεριανές ώρες, κυρίως 2 με 4. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι ο μόνος από τους κεντρικούς δρόμους που ακλόνητη από την κρίση καθώς τα μποτιλιαρίσματα είναι καθημερινά, ενώ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους συγκοινωνιολόγους που προσπαθούν να καταλάβουν γιατί η κίνηση έχει ανταυτού αυξηθεί από τις αρχές του έτους κατά 3%.


Τέλος, και στο ποτάμι, το Κηφισό η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη εξαιτίας κυρίως της προβληματικής χωρητικότητας της λεωφόρου.


πηγή: news247.gr
http://rokakias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου