'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

"Βόμβα" στο Ασφαλιστικό

όμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού βάζει η Τρόικα Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία με επιστολή της στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ζητά την άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.
Η Τρόικα ζητά την εφαρμογή από το 2015 και όχι το 2018 της εθνικής σύνταξης και παράλληλα την αύξηση του ορίου – πλήρους - συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια εργασίας.
Σε δηλώσεις του, στον Ant1, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε ότι η «Τρόικα» ζητεί την άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό από το 2015 και όχι το 2018.
Επίσης, ζητεί να δίνεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και να επιβάλλεται ποινή 6% ετησίως για τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται πρόωρα (πριν από τα 65).
Ακόμα, πιέζει για τη μείωση των Ασφαλιστικών Ταμείων σε τρία (ΙΚΑ, αυταπασχολούμενοι και αγρότες), χωρίς εξαιρέσεις για μηχανικούς, δημοσιογράφους κ.ά.
Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η «Τρόικα» ζητεί ακόμα μείωση συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των συντάξεων χηρείας.
Για τις τελευταίες, προτείνει να μη δίνονται σε ηλικίες κάτω των 50 ετών, ενώ συνιστά να χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια στις γυναίκες κάτω των 65 ετών.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι από τα επόμενα Χριστούγεννα θα δοθεί «διορθωτικό ποσό» στους συνταξιούχους με αποδοχές έως 800 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα δοθεί 100 ευρώ πρόσθετο δώρο Χριστουγέννων και άλλα 100 ευρώ για δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας.
Τέλος, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις (αύξηση ομαδικών απολύσεων, μείωση κατώτατου ημερομισθίου, αποζημιώσεων απόλυσης κτλ.), καθώς έχει αποστείλει επιστολή σε συνδικάτα και εργοδότες για συνάντηση στις 31 Μαΐου.
Οι αλλαγές, όπως είπε ο υπουργός, θα θεσμοθετηθούν άμεσα με Προεδρικά Διατάγματα.

ΠΗΓΗ: http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου