'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Φθιώτιδα: Τραπεζικός υπάλληλος ξετυλίγει κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας!!!


Αστυνομικοί τον συνέλλαβαν τη στιγμή που προσπαθούσε να πουλήσει βιβλία εκκλησιαστικού περιεχομένου, μεγάλης αρχαιολογικής αξίας...

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Κυριαζόπουλος σε συνέντευξη τύπου, η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι... ο 49χρονος προσπαθούσε εδώ και καιρό να πουλήσει 3 ιερά βιβλία εκκλησιαστικού περιεχομένου μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας.


Γι' αυτό αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή μαζί του και έκλεισαν ραντεβού ως... αγοραστές. Όπως αναφέρει το lamiareport, το ραντεβού έγινε σε καφετέρια στα Καμένα Βούρλα. Το ποσό που ζητούσε στην αρχή ήταν 200.000€ και μετά από διαπραγματεύσεις έπεσε στα 150.000€.


Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, άλλοι αστυνομικοί της Aσφάλειας που βρισκόταν στο χώρο και παρακολουθούσαν, επενέβησαν, τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν τα ιερά κειμήλια. Ο 49χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι τα είχε αγοράσει από μία 65χρονη που ζει στο Λογγό Φθιώτιδας.


Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 65χρονης από την Ασφάλεια βρέθηκε αμφορέας της Ρωμαϊκής περιόδου, προερχόμενος από ναυάγιο.


Η 65χρονη έχει εξαφανιστεί και αναζητείται, ενώ ο 49χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας, για παράβαση του νόμου "Περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς". Τα κατασχεθέντα κειμήλια και ο αμφορέας θα αποσταλούν στην ΙΖ΄Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λαμίας για εκτίμηση και φύλαξη. 

(sarotiko)
 http://neamadata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου