'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΝΟΜΠΕΛ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ...Για το παιδί του σωλήνα....!!

Ο Ρόμπερτ Έντουαρντς, ο πατέρας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, είναι ο φετινός νικητής του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής. Από το 1978 όταν ήρθε στη ζωή το πρώτο "παιδί του σωλήνα", έχουν γεννηθεί τέσσερα εκατομμύρια παιδιά με την τεχνική που ανέπτυξε ο Έντουαρντς και ο συνεργάτης του Πάτρικ Στέπτοου, ο οποίος απεβίωσε


Στον πατέρα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, το Βρετανο φυσιλολόγο Ρόμπερτ Έντουαρντς δόθηκε το Νόμπελ Ιατρικής για το 2010.
Όπως ανακοίνωσε το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα, ο 85χρονος Ρόμπερτ Έντουαρντς, στο βιογραφικό του οποίου συμπεριλαμβάνεται το πρώτο "παιδί του σωλήνα" είναι ο νικητής του βραβείου που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (1.5 εκατομμύριο δολάρια).Το Νομπέλ Ιατρικής είναι παραδοσιακά το πρώτο από τα εν λόγω βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο.
"Τα επιτεύγματά του κατέστησαν δυνατή τη θεραπεία της υπογονιμότητας, μίας ιατρικής κατάστασης που πλήττει ένα μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένου του 10% και πλέον όλων των ζευγαριών σε παγκόσμιο επίπεδο", αναφέρει ανακοίνωση του Ινστιτούτου.
Περί τα τέσσερα εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση, από το 1978 που ήρθε στον κόσμο το πρώτο "παιδί του σωλήνα" ως αποτέλεσμα των τεχνικών που ανέπτυξε ο Έντουαρντς σε συνεργασία με τον εκλιπόντα σήμερα συνάδελφό του και συνεργάτη του, Πάτρικ Στέπτοου.
Οι δύο επιστήμονες συνάντησαν την έντονη αντίδραση εκκλησιών, κυβερνήσεων, εκπροσώπων του Τύπου, αλλά και το σκεπτικισμό πολλών συναδέλφων τους. Το 1968, ο 'Εντουαρντς και ο γυναικολόγος Στέπτοου, ολοκλήρωσαν την έρευνά τους στην γονιμοποίηση των ανθρώπινων ωαρίων εκτός σώματος.
Το 1972 εργάζονταν για το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ όταν ξεκίνησαν να εισάγουν έμβρυα στη μήτρα γυναικών που έπασχαν από στειρότητα. Ωστόσο, πολλές απο αυτές απέβαλαν, εξαιτίας των προβληματικών ορμονικών θεραπειών. Το 1977 δοκίμασαν μία νέα διαδικασία, η οποία βασιζόταν στον ακριβή συγχρονισμό. Στις 25 Ιουλίου του επόμενου χρόνου, γεννήθηκε η Λουίζ Μπράουν, το πρώτο "παιδί του σωλήνα".
Οι Έντουαρντς και Στέπτοου ίδρυσαν την πρώτη κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, στο Κέμπριτζ, το 1980. Λίγο αργότερα, χιλιάδες "παιδιά του σωλήνα" γεννούνταν στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.
"Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να αποκτήσει κάποιος παιδί. Τίποτα δεν είναι πιο ιδιαίτερο", φέρεται ότι έχει πει ο Έντουαρντς.
Ο Έντουαρντς, που, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών του, είναι πολύ ασθενής για να δίνει συνεντεύξεις, κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ και το 2001 τιμήθηκε με το βραβείο Lasker Clinical Medical Reserach.


http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου