'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Η φωνή του Σωκράτη ξανά στο διαδίκτυο !!!!!!!!!!!!!!!

Ένα site αφιερωμένο στον ασυμβίβαστο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου έρχεται στα μέσα της εβδομάδας στο Διαδίκτυο. 
 
Το http://www.sokratisgkiolias.gr/  θα είναι ενεργό την ερχόμενη εβδομάδα με πρώτη ανάρτηση το τραγούδι που έγραψε για τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο ο αδερφός του Νίκος Γκιόλιας, ενώ θα ανανεώνεται συνεχώς με κείμενα και ρεπορτάζ για τον Γκιόλια.

«Ελπίζω άρα υπάρχω... Φωνάζω άρα ΖΩ!». Αυτό είναι και το βασικό νόημα του τραγουδιού με τίτλο «ΦΩΝΑ-ΖΩ». Οι δημιουργοί και διαχειριστές του νέου site μέσα από τους στίχους του τραγουδιού θέλουν να αφυπνίσουν και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι τα 17 σημάδια που έμειναν στο κορμί του Σωκράτη δεν πρέπει να κάνουν κανέναν να σωπάσει, ενώ απαριθμεί ουσιαστικά 17 λόγους για τους οποίους «έπρεπε» ο Σωκράτης να είναι νεκρός.

Με τους στίχους του τραγουδιού «Φεγγάρι θα δακρύσει και το δάκρυ του θα απλώσει ενοχές... Δεν πολεμάω με Ερινύες τα βράδια... δεν θα σωπάσω ούτε λεπτό...» ο συνθέτης θέλει ακόμα και 2,5 μήνες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη να ξυπνήσει τις συνειδήσεις όλων, για να καταλάβουν ότι ο Σωκράτης δεν ήταν πουθενά μπλεγμένος όπως κάποιοι θέλουν να λένε για να «κοροιδεύουν» τη συνείδησή τους.


ΤΟ βίντεοκλιπ του τραγουδιού έχει την εικόνα του Σωκράτη. Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Τσαουσόπουλος προσπάθησε να μη δημιουργήσει μια μελό εικόνα, αλλά την πραγματικότητα.


Το «Θέμα» εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα μερικούς χαρακτηριστικούς στίχους του τραγουδιού που γράφτηκε για τον ελεύθερο και ασυμβίβαστο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια:
«Οι δήθεν φίλοι που ψεύτικα είπαν σ'αγαπώ, οι σωτήρες, οι μνηστήρες, οι κλώνοι προικοθήρες, οι ρουφιάνοι, οι βολεμένοι τσαρλατάνοι και οι άρχοντες ζητιάνοι κατάφεραν να σκοτώσουν το κορμί μου αλλά να αγιάσουν την ψυχή μου».


Πρωτο Θέμα
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου