'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Τζάμπολ στην Άγκυρα!!!!!

Με στόχο να βρεθεί εκ νέου στο βάθρο, όπως πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ιαπωνίας, ξεκινά η Εθνική Ελλάδoς το «ταξίδι» στο 15ο Μουντομπάσκετ, που διεξάγεται στην Τουρκία.

Πρώτος αντίπαλος η Κίνα, ομάδα με την οποία ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόνας Καζλάουσκας, έδωσε το «παρών» στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


Ακολουθεί την Κυριακή το πάντα υπολογίσιμο Πουέρτο Ρίκο, την προσεχή Τρίτη, 31 Αυγούστου, ο «τελικός» του ομίλου, με αντίπαλο την Τουρκία, και οι υποχρεώσεις της πρώτης φάσης ολοκληρώνονται κατά σειρά με Ακτή Ελεφαντοστού και Ρωσία, την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.



Η μάχη των «10»

Η Εθνική Ελλάδος στα πρώτα δύο ματς στο νεότευκτο Ankara Arena θα κληθεί να διαχειριστεί την απουσία δύο εκ των βασικών στελεχών της, των Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Στους δύο αθλητές επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τρίτο και τελευταίο ματς για το φετινό τουρνουά Ακρόπολις, στις 19 Αυγούστου, κόντρα στους Σέρβους.

Η διαχείριση θα πρέπει να διπλή: Αγωνιστική, αφού τόσο ο Φώτσης όσο και ο Σχορτσιανίτης αποτελούν παίκτες-κλειδιά για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, και ψυχολογική, αφού η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη μετά τα όσα ακολούθησαν τα γεγονότα της 19ης Αυγούστου, ηρεμία. Ειδικά μετά τις παλινωδίες της ΕΟΚ, η οποία ξεκίνησε από το «δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας» και κατέληξε στο ««η FIBA προχώρησε πολύ γρήγορα στην απόφαση για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα Ελλάδα - Σερβία στο τουρνουά Ακρόπολις – Eurobank».

Το ευχάριστο για τον Λιθουανό προπονητή είναι ότι επιστρέφει ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος δηλώνει έτοιμος 100%, αν και, λόγω της δυναμικότητας του πρώτου αντιπάλου (Κίνα), ίσως προφυλαχθεί για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πίστη στις δυνατότητες

Τον στόχο της Εθνικής όρισε με δηλώσεις του ο «στρατηγός» Γιόνας Καζλάουσκας. «Για την Εθνική Ελλάδος επιτυχία σημαίνει να βρίσκεται στα μετάλλια. Αποτυχία θα είναι να αποκλειστούμε από τον δεύτερο γύρο. Κάπως έτσι το βλέπω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασίλης Σπανούλης: «Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην Τουρκία ως μία χώρα εξ αυτών που θα διεκδικήσουν μετάλλιο. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Το δείγμα γραφής

Έξι νίκες (επτά αν συνυπολογίσουμε και το σκορ του αγώνα με τη Σερβία πριν από τη διακοπή) και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των φιλικών προετοιμασίας που έδωσε η Εθνική Ελλάδος κόντρα σε ΗΠΑ, Σερβία, Σλοβενία, Καναδά, Κροατία, Γερμανία, Ρωσία και Κύπρο.

Οι έξι νίκες ήρθαν με μεγάλες διαφορές, αλλά «χαστούκι» αποτέλεσε η ήττα με 28 πόντους από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, στην πρόβα τζενεράλε της περασμένης Τετάρτης.

Οι παίκτες έδειξαν ότι φέτος έχουν αφομοιώσει καλύτερα το «δόγμα Καζλάουσκας» για πιεστικότερη άμυνα και πρώτη επιθετική επιλογή τον αιφνιδιασμό. Σε αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα και η επιστροφή στην ομάδα των Δημήτρη Διαμαντίδη και Κώστα Τσαρτσαρή.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Πρίντεζης, Στράτος Περπέρογλου, Νικ Καλάθης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας.

Τα αποτελέσματα των φιλικών προετοιμασίας:

25/8/2010: Ελλάδα – ΗΠΑ 59-87
19/8/2010: Ελλάδα – Σερβία 74-73 (διεκόπη)
18/8/2010: Ελλάδα – Σλοβενία 96-72
17/8/2010: Ελλάδα – Καναδάς 123-49
8/8/2010: Ελλάδα – Κροατία 90-81
7/8/2010: Ελλάδα – Ρωσία 101-63
6/8/2010: Ελλάδα-Γερμανία 82-54
4/8/2010: Ελλάδα-Κύπρος 76-41


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου