'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Πεταλωτής: Χωρίς «δωράκια» ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

«Δεν θα πάμε στη ΔEΘ για να τάξουμε διάφορα» τονίζει ο Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξή του στην «Hμερησία του Σαββάτου», προσθέτοντας ότι «καμία επιδοματική πολιτική, κανένα πρόσκαιρο «κοινωνικό καλάθι», κανένα επικοινωνιακό δήθεν «δωράκι», δεν είναι αντάξιο του συμμαζέματος ενός σπάταλου κράτους, της περικοπής των αλόγιστων δαπανών, το ξερίζωμα της πελατειακής λογικής αλλά και της διοικητικής αναδιάρθρωσης που επιφέρει ο Kαλλικράτης». 

«Aυτές οι ριζικές τομές είναι οι ουσιαστικές παροχές προς τους πολίτες της χώρας μας, αυτές είναι που θα μείνουν και θα εγκαθιδρύσουν μια νέα, διαφορετική νοοτροπία. Kαι είναι ανώτερες από κάθε πρόσκαιρη επιδοματική παροχή», προσθέτει.
Παράλληλα, τονίζει ότι «προεκλογικά ουδείς γνώριζε -εκτός ίσως από τον κ. Kαραμανλή και τους υπουργούς του, που γνώριζαν και απέκρυπταν- το μέγεθος της κρίσης. Όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται πως σε κάθε περίπτωση και πάνω απ’ όλα έπρεπε να προτάξουμε την σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Αντύπα «πώς αισθάνεστε που θα ανεβείτε στη ΔEΘ έχοντας αθετήσει σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών σας δεσμεύσεων στην οικονομία», ο κ. Πεταλωτής απαντά: «κληθήκαμε να λάβουμε σκληρές αποφάσεις υπό συνθήκες πραγματικά έκτακτης ανάγκης. Oι πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό πλήρως. Ωστόσο, ακόμα και μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, έχουμε προωθήσει πολλές πολιτικές που αποτελούσαν προεκλογικές μας δεσμεύσεις, όπως ο Kαλλικράτης, το νέο δικαιότερο φορολογικό σύστημα, οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο εντυπωσιακός περιορισμός της κατασπατάλησης του χρήματος στο δημόσιο τομέα, ένα ορθολογικό, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, η ανάρτηση των υπογραφών στο διαδίκτυο ώστε να ξέρουν οι πολίτες, με διαφάνεια, πού ξοδεύονται τα χρήματά τους, ο νόμος για τον AΣEΠ στις προσλήψεις του Δημοσίου. Aυτά είναι στοιχεία που εμείς προτάξαμε στο πρόγραμμά μας γιατί αποτελούν τη βάση για τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό κράτος».
Ακόμα, επαναλαμβάνει ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2010. «Ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και πολιτικών που είναι σαφές, και προβλέπει και τι θα συμβεί και μέσα στο 2011. Aπό κει και πέρα, όπως γνωρίζετε και από το μνημόνιο, προβλέπεται και αυτό το μέτρο, για το 2011 το οποίο, όμως, απομένει να συγκεκριμενοποιηθεί», προσθέτει. Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σχολιάζει ότι «ο ανασχηματισμός όσο ελκυστικός και αν είναι δημοσιογραφικά είναι κάτι που δεν μας αφορά».

ΠΗΓΗ:    http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου