'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ουγγαρία: Ένα χρόνο θα διαρκέσει ο καθαρισμός της τοξικής λάσπης..

Τουλάχιστον ένας χρόνος και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν για τον καθαρισμό της τοξικής λάσπης που απειλεί και τον υδροφόρο ορίζοντα του Δούναβη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Τρεις περιφέρειες στα δυτικά έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τη διαρροή υπολειμμάτων βωξίτη από δεξαμενή λυμάτων σε βιομηχανία αλουμινίου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 120 έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και άλλοι τρεις αγνοούνται.

Στην πόλη Ντεβεκσέρ, κοντά στο «σημείο μηδέν» της καταστροφής, οι κάτοικοι μιλούν για «τοξικό τσουνάμι», για έναν χείμαρρο κόκκινης λάσπης βάθους δύο μέτρων.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας προέβλεψε ότι η χώρα του θα αναγκαστεί να αποταθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για βοήθεια σε επίπεδο τεχνικών μέσων και οικονομικών πόρων. Περιέγραψε τη διαρροή ως το χειρότερο χημικό ατύχημα στην ιστορία της χώρας, εξηγώντας πως για να αποτραπούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες, θα πρέπει σε ολόκληρη τη μολυσμένη περιοχή να αφαιρεθεί από την επιφάνεια του εδάφους στρώμα πάχους 2 εκατοστών.

Τα συνεργεία εκτάκτων αναγκών προσπαθούν να αποτρέψουν τη μόλυνση τεσσάρων ποταμών, ανάμεσά τους και του Δούναβη. Στις Βρυξέλλες εκφράζονται φόβοι για οικολογική καταστροφή ακόμη και σε άλλες έξι από τις χώρες που βρέχει ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης.

«Ανησυχούμε όχι μόνο για το περιβάλλον στην Ουγγαρία, αλλά και για την πιθανότητα (η λάσπη) να περάσει τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου