'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Αποκρυπτογράφησαν» το μόριο που εξαπλώνει καρκίνο και AIDS..!!!!

Σημαντική ανακάλυψη τονίζουν οι επιστήμονες.

Τη δομή του μορίου μίας πρωτεΐνης που ενισχύει την εξάπλωση του καρκίνου και του AIDS στους ασθενείς, κατάφεραν να «αποκρυπτογραφήσουν» για πρώτη φορά αμερικανοί επιστήμονες, ανοίγοντας το δρόμο για νέες θεραπείες.

Οι ερευνητές χρειάστηκαν τρία χρόνια μελέτης, με την χρήση μιας απεικονιστικής τεχνικής (της κρυσταλλογραφίας ακτινών Χ), για να αποκαλύψουν τη δομή του μορίου CXCR4, το σχήμα του οποίου μοιάζει με δύο ποτήρια κρασιού που το ένα αγγίζει το άλλο όπως σε μια πρόποση! Το συγκεκριμένο μόριο ανήκει σε μια οικογένεια πρωτεϊνών (GPCRs) που βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και μεταβιβάζουν τα εξωτερικά σήματα στο εσωτερικό των κυττάρων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, υπό τον καθηγητή Ρέιμοντ Στίβενς του Ινστιτούτου Ερευνών Σκριπς της Καλιφόρνια, παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Science» και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσει η επιζήμια δράση του συγκεκριμένου μορίου.
Μετά από αυτή την ανακάλυψη, οι φαρμακευτικές εταιρίες ελπίζουν πως θα βρουν ένα τρόπο να «χειραγωγήσουν» το μόριο, ώστε να σταματήσει να διευκολύνει την ανάπτυξη του καρκίνου και την εξάπλωση του AIDS.


 «Αποκρυπτογράφησαν» το μόριο που εξαπλώνει καρκίνο και AIDS http://krmns.blogspot.com/2010/10/aids.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου