'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

"Επιθέσεις" από παιδεραστές.... μέσω facebook..!!

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μπήκαν επιτήδειοι που εξαπατούν και αποπλανούν ανήλικα κορίτσια μέσω του Facebook, μετά τη διαπίστωση ότι άτομο με βαρύ ιστορικό σε υποθέσεις παιδεραστίας χρησιμοποιεί το Ιντερνετ για να ικανοποιεί τις διαστροφές του. 

Τους τελευταίους μήνες η αστυνομία, ύστερα από αλλεπάλληλες καταγγελίες, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εξαπατούν και στη συνέχεια αποπλανούν κυρίως ανήλικα κορίτσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», τα διεστραμμένα αυτά άτομα διαθέτουν προφίλ στο Facebook, αλλά δημιουργούν και άλλα 30-40 προφίλ-μαϊμού, στα οποία εμφανίζονται ως κορίτσια ηλικίας από 12 μέχρι και 15 χρόνων. 

Στη συνέχεια ο δράστης «βάζει» τα προφίλ-μαϊμού να κάνουν πραγματική επίθεση φιλίας στο κανονικό του προφίλ, το οποίο φροντίζει να γεμίσει με ερωτικού χαρακτήρα μηνύματα και φωτογραφίες, προκειμένου να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για άλλα παιδιά. Και το κόλπο πιάνει, καθώς δεν είναι λίγα τα παιδιά που είτε έλκονται από το γεγονός πως οι συνομήλικοί τους σπεύδουν να τον καταχωρίσουν στους φίλους τους είτε παρακινούνται να το κάνουν. Ετσι, σπεύδουν να ανοίξουν διάλογο μαζί του, νομίζοντας πως συνομιλούν με συνομήλικές τους. 

Οπως σημειώνουν οι σχετικές πηγές ενημέρωσης, το κόλπο ξεκίνησε από συγκεκριμένο άτομο με βαρύ ιστορικό σε υποθέσεις παιδεραστίας στις αρχές του χρόνου, ή τουλάχιστον τότε έγιναν στην αστυνομία οι πρώτες καταγγελίες θυμάτων. Τον τελευταίο όμως καιρό οι αρχές διαπίστωσαν κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των παιδιών που έπεσαν θύματα ανθρώπων που αρέσκονται να χρησιμοποιούν άγουρα κορμάκια για να ικανοποιούν τις διαστροφικές τους ορέξεις. 

Οι καταγγελίες για αποπλάνηση παιδιών, κυρίως κοριτσιών αλλά και μικρού αριθμού αγοριών, μέσω της σχετικής διαδικασίας λέγεται ότι ξεπερνούν τις 60, με το φαινόμενο να παρουσιάζει τάσεις ραγδαίας αύξησης. 

Ηδη, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει, προέκυψαν στοιχεία για φανατικούς χρήστες του Ιντερνετ και συστηματικούς θαμώνες του Facebook, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων εντοπίζονται προς το παρόν στην Αθήνα και σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας. 

Το αξιοπερίεργο, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα της έρευνας, είναι ότι η νέα μεθοδολογία «ψαρέματος» παιδιών, με αντικειμενική πρόθεση την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ή ακόμα και την κακοποίηση τους, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στις σελίδες του συγκεκριμένου δημοφιλούς και τεράστιας επισκεψιμότητας ιστότοπου και όχι σε άλλα αντίστοιχα, τα οποία αποτελούν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για τον μαθητόκοσμο.


Πηγη : dete.gr
Πηγή : TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου