'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Έκοψαν τη σύνταξη από 1.000 άγαμες θυγατέρες

Έκοψαν εν κρυπτώ τη σύνταξη από 1.000 άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, με άμεση εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νέου ασφαλιστικού νόμου!

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου, μη περιμένοντας να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, και ήδη -όπως αποκαλύπτει ο «Α.Τ.»- έχουν κοπεί οι πρώτες
1.000 συντάξεις η εν λόγω διάταξη προβλέπει πιο αυστηρές προϋποθέσεις για την καταβολή των συντάξεων στις δικαιούχες και οι περικοπές εφαρμόζονται όχι μόνο στις νέες αιτήσεις αλλά και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.

Ήδη, ελέγχονται άλλες 20.000 περιπτώσεις άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων ώστε να διαπιστωθεί αν με τα νέα και πιο αυστηρά κριτήρια εισοδήματος θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η καταβολή της σύνταξής τους.

Η εγκύκλιος που καθορίζει τις νέες προϋποθέσεις για τη σύνταξη των άγαμων θυγατέρων είναι έτοιμη και δεν θα εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών.

Ως προς τα εισοδήματα που αποτελούν κριτήριο για την περικοπή ή όχι της σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες, προβλέπει:

1. Για εισόδημα (είτε από σύνταξη, είτε από εργασία) μέχρι το 30πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή σε άγαμη θυγατέρα με μικτό μισθό έως 991,5 ευρώ δεν γίνεται καμία περικοπή.

2. Για ακαθάριστο εισόδημα που υπερβαίνει το 30πλάσιο, αλλά δεν ξεπερνά το 40πλάσιο, δηλαδή από 992 μέχρι 1.322 ευρώ μηνιαίως, η σύνταξη κόβεται κατά το 1/3.

3. Αν το εισόδημα είναι πάνω από το 40πλάσιο αλλά δεν ξεπερνά το 50πλάσιο του βασικού ημερομισθίου (δηλαδή από 1.322 μέχρι 1.652 ευρώ), κόβεται η μισή σύνταξη (-1/2).

4. Αν το μηνιαίο εισόδημα είναι μεταξύ 50πλάσιου και 60πλάσιου του ημερομισθίου, δηλαδή από 1.652 μέχρι 1.982,5 ευρώ, η σύνταξη κόβεται κατά 75% (3/4). 
από άγαμες και διαζευγμένες θυγατέρες οι οποίες είχαν εισοδήματα που υπερέβαιναν τα νέα όρια που θεσπίζονται με τον νόμο 3863/10. Σημειώνεται ότι...

5. Αν το μηνιαίο ακαθάριστο εισόδημα υπερβαίνει τα 1.983 ευρώ, τότε η σύνταξη κόβεται τελείως.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το ποσό που κόβεται επαναχορηγείται αφού ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις. Στην παρούσα φάση, οι συντάξεις κόπηκαν με βάση τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2008 και δηλώθηκαν το 2009, που σημαίνει ότι
αν ξαναπάρουν τις συντάξεις τους οι άγαμες θυγατέρες θα περιμένουν έναν (και πλέον) χρόνο.
Από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι περιπτώσεις με αναπηρία (67%), όσες δεν έχουν ενηλικιωθεί ή σπουδάζουν και λαμβάνουν σύνταξη θανόντος πατρός ως άγαμες θυγατέρες, από το Δημόσιο και ορισμένα ταμεία (τραπεζών) που κρατούν σε ισχύ τον θεσμό αυτό.


(ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ) 

http://staratalogia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου