'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΤΟ 6% ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ,ΤΟ ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΠΛΟ,ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ;;;;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ...Ή ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ;;;;
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Δεκάδες αστυνομικοί που κάθονται στην καρέκλα ψυχιάτρων και ψυχολόγων υποχρεώνονται μετά το τέλος των ψυχοτεχνικών τεστ να παραδώσουν το όπλο και να πιάσουν το... στυλό!Τα αποτελέσματα των ψυχιατρικών εξετάσεων των ενόπλων αστυνομικών προκαλούν ανησυχία για το ποιοι είναι τελικά οι... ένοπλοι φύλακές μας και ταυτόχρονα μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.Το ποσοστό εκείνων που κρίνονται ακατάλληλοι να πιάνουν όπλο ξεπερνά το 6%! Μέχρι στιγμής, και μόνο στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, από τους 1.800 ένστολους που υπεβλήθησαν στα ψυχοτεχνικά τεστ, οι 110 αποφασίστηκε από τις επιτροπές να παραδώσουν το υπηρεσιακό τους όπλο και να περάσουν σε δουλειές γραφείου... Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί δύο αντίπαλα στρατόπεδα, τα οποία βρίσκονται με... το χέρι στη σκανδάλη.

Από τη μία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο στηρίζει το έργο των επιτροπών στην προσπάθειά του να αποσοβήσει στο μέλλον φαινόμενα... Κορκονέα. Υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το υπουργείο ενεργοποίησε νόμο του 2003 που δεν είχε εφαρμοστεί (!) και προέβλεπε την υποχρεωτική ψυχιατρική εξέταση των ενόπλων.
Από την άλλη, οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση ότι με τον τρόπο που γίνεται η εξέταση «τους βγάζουν τρελούς» και ακατάλληλους να φέρουν όπλο, υποβαθμίζοντάς τους και... οικονομικά, αφού τους αφαιρείται το επίδομα μαχιμότητας!
Στη σκιά των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια, το υπ. Δημόσιας Τάξης (τότε) αποφάσισε την ενεργοποίηση του νόμου του 2003, όμως λίγους μήνες αργότερα και μετά τις διαμαρτυρίες των αστυνομικών, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας των επιτροπών. Από τον περασμένο Φεβρουάριο ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο νόμος και διατάχτηκε η επαναλειτουργία των επιτροπών.

Στο άρθρο 2 του Νόμου, που ισχύει από το 2003, ορίζεται:
Οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξέταση για την καταλληλότητά τους να φέρουν όπλο.
Αυτή η εξέταση διενεργείται μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτησή τους από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.
Γίνεται από ειδική επιτροπή της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η επιτροπή διερευνά, με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζομένων, την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις και αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου.
Αστυνομικοί, που κόπηκαν και παρέδωσαν το όπλο τους, με δική τους πρωτοβουλία απευθύνθηκαν για εξέταση σε ψυχίατρους του ΑΧΕΠΑ. Από τη νέα εξέταση, από ψυχιάτρους οι οποίοι αγνοούσαν την απόφαση της επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ., κρίθηκαν ψυχικά υγιείς για να λάβουν άδεια οπλοφορίας...

Οι επιτροπές
Τι ερωτήσεις κάνουν στα τεστ
Οι επιτροπές απαρτίζονται από έναν ψυχίατρο και δύο ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ.
Οι αστυνομικοί καλούνται να απαντήσουν σε ποικίλα ερωτήματα όπως:
Μπαίνεις στο σπίτι σου και βλέπεις να βιάζουν την κόρη σου. Οπλοφορείς. Πώς αντιδράς;
Πιστεύεις στον Θεό; Αν ναι, πιστεύεις ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται ανάμεσά μας άγγελοι και άγιοι;
Είσαι άνω των 35 χρόνων. Δεν έχεις δημιουργήσει οικογένεια. Θεωρείς ότι έχεις αποτύχει στη ζωή σου;
Πώς πιστεύεις ότι σε βλέπουν οι άλλοι;
Φοβάσαι, και τι;
Νομίζεις ότι σε παρακολουθούν;
Πιστεύεις στα ζώδια;
Πώς είναι το σεξ με τη σύντροφό σου;

ΔΗΛΩΣΗ
«Ζούμε μία... τρελή κατάσταση, που έχει φέρει τους συναδέλφους στα όρια της υπομονής τους», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής.
«Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι τριμελείς επιτροπές, για μας είναι λανθασμένη και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για το μέλλον. Με πολύ μεγάλη ευκολία και καλώντας τους αστυνομικούς να περάσουν από τεστ που κρίνονται επιεικώς περίεργα χαρακτηρίζουν όλους τους "κομμένους" ως άτομα που δεν διαθέτουν το προσόν της εύκολης προσαρμοστικότητας στις συνθήκες που δημιουργούνται».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ζητούν να εξετάζονται από ανεξάρτητη επιτροπή
Η Ενωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης με επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον καλεί να αναθεωρήσει τον τρόπο των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών. «Εάν εξεταζόμενος αστυνομικός έχει επισκεφθεί, όπως προκύπτει από το προσκομιζόμενο βιβλιάριο υγείας του, για οποιονδήποτε λόγο ή αιτία, ακόμη και στο μακρινό παρελθόν, ψυχολόγο, απορρίπτεται.
Πέραν αυτού δεν προβλέπεται άσκηση "ένδικων μέσων" ήτοι άμεση επανεξέταση του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται τελεσίδικη κρίση και ουσιαστικά θέσπιση της επιστημονικής αυθεντίας των εν λόγω επιτροπών», τονίζεται στην επιστολή.

Στιγματίζονται...
«Τούτο είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες αξιόμαχοι συνάδελφοί μας, με πολυετή πείρα, να χαρακτηρίζονται ως μη κατάλληλοι να φέρουν όπλο και συνακόλουθα να τους αφαιρείται το όπλο, με συνέπεια όχι μόνο να στιγματίζονται υπηρεσιακά και κατ' επέκταση κοινωνικά και οικογενειακά, αλλά και να τους προκαλείται σοβαρότατη οικονομική ζημιά αφού τους αφαιρείται το επίδομα ειδικής απασχόλησης».
Οι αστυνομικοί ζητούν να εξετάζονται και από δεύτερη, ανεξάρτητη επιτροπή πριν τη λήψη οριστικής απόφασης για την ψυχική τους υγεία και απαιτούν ακόμη να τους κοινοποιείται ο λόγος που κρίνονται μη ικανοί να φέρουν όπλο, να είναι μάχιμοι δηλαδή, κάτι που καταγγέλλουν ότι τώρα δεν τους γνωστοποιείται από κανέναν, με αποτέλεσμα όλοι να τους εκλαμβάνουν «ως τρελούς και ανισόρροπους»!
Οι συνδικαλιστές ζητούν στην επιστολή τους: «Να αναθέσετε σε επιτροπές έγκυρων πανεπιστημιακών επιτροπών συναφών ειδικοτήτων, σε συνεργασία με τους υπάρχοντες ψυχολόγους - ψυχιάτρους εκ του Σώματος, τη διαμόρφωση επιστημονικής διαδικασίας, που να αποτυπώνει αντικειμενικά την προσωπικότητα του εξεταζόμενου αστυνομικού».


ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ


ΠΗΓΗ:   http://prezatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου