'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Μεγάλη τιμή για τα Γιάννινα και το Ν.Ο.Ι. Ο Μιχ. Ναστόπουλος σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα της Σιγκαπούρης!

Το ερχόμενο Σάββατο η επίσημη τελετή έναρξής της.

Ο Γιαννιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής της Κωπηλασίας Μιχάλης Ναστόπουλος (φωτό) θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής εθνικής αποστολής στην τελετή έναρξης της πρώτης Ολυμπιάδας Νέων, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 14 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη. Την απόφαση αυτή, που αποτελεί μεγάλη τιμή για τα Γιάννινα, αλλά και για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, αθλητής του οποίου είναι ο Μιχ. Ναστόπουλος, έλαβε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεκαοχτάχρονος πρωταθλητής, κατέκτησε την...

περασμένη Κυριακή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Τσεχία το χρυσό μετάλλιο στη Δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, μαζί με έναν ακόμη Γιαννιώτη πρωταθλητή, τον Απόστολο Λαμπρίδη. Ο Ναστόπουλος γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1992, ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, έχει ύψος ύψος 1.94 και ζυγίζει 87κ.

Η ελληνική αποστολή που απαρτίζεται από 29 αθλητές και αθλήτριες αναχωρεί σήμερα, Τετάρτη για τη Σιγκαπούρη. Σ’ αυτήν συμμετέχουν τέσσερις συνολικά Γιαννιώτες κωπηλάτες –Μιχ. Ναστόπουλος, Απόστολος Λαμπρίδης, Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμάντη- οι οποίοι είναι οι μοναδικοί αθλητές της Κωπηλασίας και οι μόνοι αθλητές απ’ την πόλη μας που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Η ελληνική ομάδα θα παρελάσει πρώτη στην τελετή έναρξης και του νέου αυτού θεσμού, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.).

Πρώτος Έλληνας σημαιοφόρος στην ιστορία των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο πρωταθλητής της δισκοβολίας Νικόλαος Γεωργαντάς στη διοργάνωση του 1908 στο Λονδίνο. Πρώτος σημαιοφόρος στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο πρωταθλητής του σκι Αλέξανδρος Νεγρεπόντης στη διοργάνωση του 1936 στο Παρτενκίρχεν της Γερμανίας.


Πρωϊνός Λόγος

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://stakarfia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου