'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ξαναγράφεται το βιβλίο της εξέλιξης!

Από την αρχή ίσως χρειαστεί να ξαναγραφτεί το βιβλίο της ανθρώπινης εξέλιξης και να προστεθεί ένα νέο «κεφάλαιο», καθώς μία πολύ σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, σχετικά με τη χρήση των πρώτων λίθινων εργαλείων, «σπρώχνει» κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο χρόνια στο παρελθόν τη χρονολογία έναρξης της Λίθινης Εποχής. 

Όπως έδειξε η ανακάλυψη ιχνών από σημάδια πάνω σε απολιθωμένα οστά ζώων, που βρέθηκαν στη Βόρεια Αιθιοπία, οι πρόγονοί μας την εποχή της «Λούσι», πριν από 3,4 εκατ. χρόνια (800.000 νωρίτερα από ό,τι θεωρούνταν μέχρι τώρα), χρησιμοποιούσαν πρωτόγονα εργαλεία, για να κόβουν το κρέας τους.


Οι ερευνητές, υπό τον Σάνον ΜακΦέρον του γερμανικού Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ στη Λειψία, στη σχετική εργασία τους που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Nature», το «Science», το «New Scientist» και τη βρετανική «Telegraph», αναφέρουν ότι ο Αυστραλοπίθηκος Αφαρένσις (το είδος της Λούσι που ανακαλύφθηκε το 1976) χρησιμοποιούσε εργαλεία, συνεπώς η εξέλιξη της χρήσης των εργαλείων και της κατανάλωσης κρέατος είναι πιο αρχαία και περίπλοκη από ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες.

Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πρόγονος του ανθρώπου, υπήρξε πιθανότατα πιο κοντά στον άνθρωπο παρά στον πίθηκο.

Οι επιστήμονες γενικά θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι η ανακάλυψη των εργαλείων και η κατανάλωση κρέατος, που σηματοδοτούν την ανάδυση του γένους Homo, είχαν χονδρικά συμπέσει πριν από περίπου 2,5 εκατ. χρόνια, αλλά τώρα αυτή η ημερομηνία μεταφέρεται πολύ πιο πίσω στο παρελθόν, στα 3,4 εκατ. χρόνια.



ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου