'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μήπως την δολοφονία Γκιόλια πρέπει να την αναλάβει το Τμήμα ... Εκβιαστών της ασφάλειας, και όχι το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το πρωί της Δευτέρας (19/07), έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.
Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.
Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους, και του είπε, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του γι'αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.
Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το Σάββατο (17/07), από τον Άλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.
Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Τους δράστες φέρεται να είδε η σύζυγος του θύματος, η οποία μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς κατέβηκε στο δρόμο.
Όμως η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί ακόμα να καταθέσει.
Εν τω μεταξύ ο δικηγόρος του Σωκράτη Γκιόλια Γιάννης Μαρακάκης ζήτησε "να ερευνηθεί το αρχείο Γκιόλια"
Γιατί άραγε;
Όπως ο ίδιος είπε στον Σκάι, "είναι πολύ πιθανό ακριβώς επειδή δεχόταν πολλά μηνύματα από διαφορετικές πλευρές να έχει φυλάξει αρχεία όπου ακόμα και αν δεν φωτογραφίζουν ποιοι βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο χτύπημα, τουλάχιστον θα δίνουν στοιχεία που θα μπορούν να οδηγήσουν σε αυτούς".
Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, "το χαρτοφυλάκιο του κ. Γκιόλια είχε τριψήφιο αριθμό θεμάτων, τα οποία όλα είχαν αποκαλύψεις, καθώς δεν ασχολούνταν μόνο με μία, δύο ή πέντε βασικές υποθέσεις".
Για αυτό και τονίζει:
"Θεωρώ ότι ο εισαγγελέας πιθανόν να εκπλαγεί με αυτά που θα αποκαλυφθούν αν γίνει έρευνα στα αρχεία του κ. Γκιόλια. Ίσως βρισκόμαστε στην αρχή μεγάλων αποκαλύψεων από ένα τραγικό συμβάν".
Ο δικηγόρος του Σωκράτη Γκιόλια υποστήριξε ότι ο δολοφονηθείς πελάτης του δέχονταν απειλές μέσω τηλεφωνημάτων, μηνυμάτων αλλά και μπλογκς. "Είναι από τους λίγους δημοσιογράφους που έχουν εμπλακεί σε τέτοιες αποκαλύψεις σε πολλά και πολύ ευαίσθητα θέματα" είπε.
Παράλληλα, σχολίασε ότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ιδίου και φίλων του, "ούτε θωρακισμένο αυτοκίνητο είχε ούτε συνοδεία και παρά τις συστάσεις των συνεργατών του και των εκδοτών που συνεργαζόταν, ποτέ δεν ήθελε να περιβάλλεται από αυτά τα οποία χλεύαζε και κατηγορούσε".
Οι άλλοτε άσπονδοι ...φίλοι του, εκτός από το ... "αντίο φίλε", μήπως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση;
Λέμε μήπως.!

ΠΗΓΗ:
http://gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου