'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Σενάρια πρόωρων εκλογών

Την πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές, εισηγούνται στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της κάλπης στις περιφερειακές εκλογές κλείσει δραματικά την ψαλίδα των ποσοστών μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της Ν.Δ. την ώρα που ανεβαίνει το θερμόμετρο της πόλωσης μεταξύ των δύο κομμάτων.

Σενάρια πρόωρων εκλογών εμφανίζονται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αφορούν την επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ, εάν το ποσοστό που θα συγκεντρώσει από τις περιφερειακές εκλογές βρίσκεται οριακά πάνω από αυτό της Ν.Δ. 

Σε ένα άκρως πολωμένο κλίμα πλέον, με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ν.Δ. να δίνουν προσωπική μάχη για την πολιτική διάσταση των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου την οποία πλέον αποδέχεται και το ΠΑΣΟΚ ορίζοντας το αποτέλεσμα ως δίλημμα για την πορεία του τόπου σε μία κρίσιμη περίοδο, η μάχη στα δύο επιτελεία δίνεται με προσεγμένες κινήσεις και με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εάν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι οριακά υψηλότερο από αυτό της Ν.Δ. κάνοντας λόγο για αδύναμη πλειοψηφία που θα δημιουργήσει δυσαναλογία στην εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο.

Κάτι το οποίο -υποστηρίζουν- θα δυσχεράνει το περιθώριο ελιγμών και αποδοτικότητας των κινήσεων του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση της κρίσης και απαιτούν υψηλό επίπεδο αποδοχής από το λαό.

Αν και -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- τα ίδια στελέχη εκτιμούν, πως παρά τα επώδυνα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας, δεν ανατρέπουν την κατά πλειοψηφία αποδοχή τους από το εκλογικό σώμα ως αναγκαία για τη διάσωση της χώρας, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι από διαφορετικές αφετηρίες ορμώμενοι, οι ψηφοφόροι θα αποδοκιμάσουν την πολιτική των σκληρών μέτρων του Μνημονίου και θα στρέψουν την επιλογή τους σε υποψήφιους με μόνο κριτήριο τη θέση που έχουν διακηρύξει για το θέμα.

Έτσι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στης κάλπες -εισηγούνται τα ίδια στελέχη σύμφωνα με την εφημερίδα- θα θέσει το εκλογικό σώμα προ του κρίσιμου διλήμματος για αποδοχή ή όχι των μέτρων, προκειμένου να διασωθεί η ελληνική οικονομία και εκεί εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρωθυπουργός, θα συγκεντρώσουν την απαιτούμενη αποδοχή, για να συνεχίσουν την πολιτική που έχουν χαράξει.  

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου