Και, φυσικά, αφού δεν θες να τις ακούς, μην τις λες κι εσύ.!!
2. «Λυπάμαι που νιώθεις έτσι». Μία συγγνώμη δεν χρειάζεται να είναι μακρόσυρτη ή επαναλαμβανόμενη. Απλώς χρειάζεται να την εννοείς και να έχεις καταλάβει πού ήσουν λάθος. Φυσικά, μην νομίζεις ότι ο άλλος έχει λάθος εικόνα για σένα.
3. «Δεν ήρθα εδώ για να κάνω φίλους». Οι διαγωνιζόμενοι στα reality το λένε όλη την ώρα ο ένας στον άλλο. Στον πραγματικό κόσμο όμως αυτή η λογική δεν βοηθάει πουθενά. Οπου κι αν βρίσκεσαι, βοηθάει γύρω σου να υπάρχουν φίλοι.
4. «Ετσι θα βγούμε και οι δύο κερδισμένοι». Στα αυτιά του συνομιλητή σου αυτή η έκφραση ακούγεται κάπως έτσι: «Εγώ κερδίζω σίγουρα, για σένα δεν με ενδιαφέρει». Καλύτερα να αφήσεις τον άλλο να υπολογίσει το κέρδος του. Ετσι θα αισθανθεί ότι δεν προσπαθείς να τον κλέψεις.
5. «Πόσα χρωστάω εγώ;». Μη ρωτάς. Απλώς, άσε κατά προσέγγιση το μερίδιό σου - στρογγυλοποιημένο προς τα πάνω. Εχεις βέβαια και την άλλη επιλογή: να πάρεις εσύ πρώτος το λογαριασμό στο χέρι σου.
6. «Ακου τι πρέπει να κάνεις». Δεν χρειάζεται να είσαι ο άνθρωπος που δίνει λύση σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται. Πολλές φορές, απλώς το να ακούς είναι καλύτερο. Ρώτα λοιπόν πώς και πού μπορείς εσύ να βοηθήσεις κι άσε την πρωτοβουλία σε αυτόν που έχει το πρόβλημα. Αυτός πάντα ξέρει καλύτερα.
7. «Εβίβα». Εκτός κι αν ανακαλύψεις τη χρονομηχανή και βρεθείς σε κάποια μπουάτ των 60s ή στο «Ρετιρέ» των 90ς. Οπου στη σύγχρονη κοινωνία χρησιμοποιήσεις το παραπάνω επιφώνημα, θα σε κοιτάξουν περίεργα. Και θα έχουν δίκιο.
8. «Ξέρω πώς νιώθεις. Μου έχει τύχει και μένα...». Οταν κάποιος λέει μια ιστορία, άσε τον να τελειώσει. Είναι αγένεια να αρχίσεις να λες τη δική σου συν το ότι αποκλείεται να ένιωσες ακριβώς το ίδιο. Μπορεί ένα συμβάν να είναι το ίδιο, αλλά κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά.
9. «Αυτό είναι αντίθετο με τους κανονισμούς». Εντάξει, το ξέρουμε: τα παιχνίδια έχουν κανόνες, αρκεί να μη χαλάνε τη χαρά του παιχνιδιού. Μη ζητήσεις επιθετικό φάουλ στο μονό ούτε βήματα στο νικητήριο καλάθι.
10. «Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να τα καταφέρνω». Οχι, δεν μπορείς. Κανείς δεν μπορεί. Κάπου θα αναγκαστείς να κάνεις «εκπτώσεις» κι αυτό δεν είναι δίκαιο ούτε για σένα ούτε για τους άλλους. Κάνε μία μία τις δουλειές σου.
11. «Πότε θα σταματήσεις να μιλάς;». Μπορεί να μην το φωνάζεις δυνατά, αλλά φαίνεται στο πρόσωπό σου. Αν ένα θέμα συζήτησης σε κουράζει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις στο τραπέζι ένα άλλο.
12. «Είσαι λάθος». Οι υγιείς διαφωνίες μπορεί να κάνουν μια κουβέντα εποικοδομητική. Αντιθέτως, όταν απορρίπτεις εντελώς την άποψη του συνομιλητή σου, φλερτάρεις να χαρακτηριστείς «αρνητής των πάντων».
13. «Θα τα πούμε αργότερα, Ο.Κ.;». Ο χρόνος κάθε άντρα είναι πολύτιμος. Γι' αυτόν το λόγο, σπανίως ο κολλητός σου θα σου ζητήσει να μιλήσετε. Ο,τι άλλο κι αν έχεις να κάνεις εκείνη την ημέρα, μπορεί να περιμένει.
14. «Φέρε παικταράδες να πάρεις πρωτάθλημα». Οχι, δεν φτάνουν οι παικταράδες. Θες διοίκηση, προπονητή, ομάδα, αξιοπιστία -εντός κι εκτός γηπέδου- και τύχη.
http://www.menshealth.gr/guy_wisdom.lifestyle.6.9906.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου