'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Άγονη γραμμή για την κρουαζιέρα η Ελλάδα

"Άγονη γραμμή" για την παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας θυμίζει η Ελλάδα, όπως τονίζει η εφημερίδα Καθημερινή.
Αιτία, ο τρόπος και η βραδύτητα με την οποία υλοποιεί η κυβέρνηση την άρση του καμποτάζ για τα κρουαζιερόπλοια με μη κοινοτική σημαία.

 
Ήδη η περίοδος έως το 2012 θεωρείται χαμένη, αφού οι μεγάλες εταιρείες προγραμματίζουν τα δρομολόγιά τους δυο χρόνια προτού τα εκτελέσουν.


Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, η κατάσταση δεν είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει το 2013 "γιατί η διεθνής αγορά κρουαζιέρας
αντιμετώπισε εξαρχής.... αδιάφορα το περιεχόμενο του νόμου περί άρσης α λα… ελληνικά του καμποτάζ στην κρουαζιέρα. Γεγονός που αποδείχθηκε και στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας το οποίο πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, στις Βρυξέλλες όπου η νομοθετική πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς δεν αναφέρθηκε ούτε καν ως γεγονός."

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και στην Κύπρο τη Royal Caribbean και μέλος του συνδέσμου ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων Ανδρέας Στυλιανόπουλος επισημαίνει ότι θα πρέπει να βελτιωθεί το καθεστώς που επιχειρεί να επιβάλει νέους κανόνες στο επιχειρηματικό τοπίο της κρουαζιέρας στη χώρα μας, αντιμετωπίζοντας επί ίσοις όρους τα κρουαζιερόπλοια με ελληνική και ξένη σημαία.

Αναφερόμενος στο ν/σ για την άρση του καμποτάζ που ψηφίστηκε στις αρχές Αυγούστου ο πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Γιώργος Γράτσος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι οι συμβάσεις εργασίας που προβλέπονται «αποτελούν ευρεσιτεχνία».

Ο κ. Γράτσος δήλωσε επίσης ότι το 2011 αποτελεί χαμένη ευκαιρία για την κρουαζιέρα στη χώρα μας, καθώς ο προγραμματισμός από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο για το επόμενο έτος έχει ήδη γίνει.

«Αν ανοίξει σωστά το καμποτάζ μιλάμε για 15.000 έως 25.000 νέες θέσεις εργασίας όταν με το fast track κυνηγάμε 200 θέσεις εργασίας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τονίζεται ότι μέσα στο 2009, χρονιά κρίσης για τον παγκόσμιο τουρισμό, πάνω από 4,9 εκατ. Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν κρουαζιέρες εμφανίζοντας αύξηση κατά 12,1% σε σχέση με το 2008. 


πηγη:skai.gr
http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/10/blog-post_2520.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου