'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Γιατρός με ποδιά και τσόκαρα... σε ταξί!!!!

Π
ολλά είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, άλλα ιδιαιτέρως σοβαρά, άλλα λιγότερο. Αν εστιάσει κανείς στα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, όμως, θα δει περιπτώσεις που μπορεί να προκαλούν αγανάκτηση αλλά ενδεχομένως και... γέλιο! 

Ας εστιάσουμε στα Κέντρα Υγείας Ζαχάρως και Γαστούνης. Στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει κάποια διακομιδή ασθενούς στο νοσοκομείο του Πύργου για δευτεροβάθμια περίθαλψη, προβλέπεται συνήθως συνοδεία γιατρού, ιδίως σε σοβαρά περιστατικά. 

Ο γιατρός λοιπόν, με την ιατρική του περιβολή, την ειδική φόρμα και τα ειδικά τσόκαρα που φορούν στα νοσοκομεία, επιβιβάζεται στο ασθενοφόρο και μεταβαίνει τριάντα χιλιόμετρα μακριά, στο νοσοκομείο του Πύργου. 

Αφού αφήσει τον ασθενή στο νοσοκομείο, ο ρόλος του ως γιατρός διακομιδής τελειώνει. Ωστόσο, το ζήτημα της επιστροφής του στη θέση του, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης ή Ζαχάρως, πρέπει ο ίδιος να το επιλύσει, αφού το ΕΣΥ δεν προβλέπει πώς αυτός θα επιστρέψει στη θέση του! 

Συνήθως οι γιατροί παίρνουν ταξί, πληρώνοντας από την τσέπη τους ένα ποσό όχι και τόσο ευκαταφρόνητο, όμως αυτό δεν είναι λύση. Ούτε λύση είναι να... παίρνει το λεωφορείο. Φαντάζεστε τον γιατρό στο λεωφορείο με το τσόκαρο «γκάπα γκούπα» και με τη λευκή ποδιά; 

Όπως και να έχει όμως το πράγμα, η λύση πρέπει να δίνεται από το ΕΣΥ. Ενδεχομένως με ένα αυτοκίνητο «stand by» για κάθε έκτακτη περίπτωση. Αλλά... εδώ δεν έχουμε ασθενοφόρα! 

Πηγή: Iliatora
http://dete.gr/news.php?article_id=10058

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου