'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Φοροκαταιγίδα για να κλείσει η «μαύρη τρύπα»


Σε μια σειρά από αυξήσεις φόρων προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2011, προκειμένου να μπει χρήμα στα κρατικά ταμεία και να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων και των αυθαιρέτων, αλλά και η νέα αύξηση του ΦΠΑ.


Τα έσοδα από τα νέα μέτρα, τα οποία θα εισαχθούν στον προϋπολογισμό του 2011 στις αρχές Οκτωβρίου, προβλέπεται να φθάσουν τουλάχιστον τα 4,5 δισεκατομμύρια μέσω είτε άμεσων είτε έμμεσων φόρων.

Στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ. Έτσι, η άμεση φορολογία αυξάνεται κατά 10,8% (1,93 δισεκατομμύρια), ωστόσο η δημοσιονομική εξυγίανση απαιτεί μέτρα που θα αφορούν τόσο τις δαπάνες όσο και τα έσοδα που δεν προέρχονται από φόρους.


Τι προβλέπεται για τη φορολογία

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, αναμένεται μέσα στο 2011 να δούμε ένα γενναίο πακέτο αλλαγών στη φορολόγηση, ώστε επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος από φορολογικά έσοδα.

Έτσι, μεταξύ άλλων επανέρχονται τα τεκμήρια σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις βάσει του μέτρου του ελάχιστου εισοδήματος. Αγαθά και υπηρεσίες που υπάγονται στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ (11%) θα μεταταγούν σε ποσοστό 30% στον συντελεστή 23%, δηλαδή στον αμέσως υψηλότερο.

Στο ίδιο πλαίσιο μέτρων εντάσσονται και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η φορολόγηση των αυθαιρέτων και το τέλος στους ημιυπαίθριους, η ειδική εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και το νέο σύστημα για τα τέλη κυκλοφορίας που θα συνδέονται πλέον με τους ρύπους και όχι με τον κυβισμό.

ΠΗΓΗ:   http://news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου