'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Στον Πειραιά το πρώτο γραφείο της Frontex στην Ευρώπης!!!

Ο κ. Λάιτινεν είπε ότι στην Ελλάδα γίνεται εξαιρετική δουλειά στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

"Τα ελληνικά σύνορα είναι η ξεκάθαρη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση". Αυτό τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Εξωτερικών Συνόρων κ. Ίλκα Λάιτινεν, κατά την...υπογραφή της Συμφωνίας για την εγκατάσταση του πρώτου γραφείου "Frontex" που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη. Το γραφείο έχει έδρα τον Πειραιά, θα υπηρετούν σε αυτό δεκατρία άτομα, όλοι στελέχη άλλων ευρωπαϊκών κρατών και θα έχει αρμοδιότητα την εποπτεία των νοτιοανατολικών συνόρων της Ευρώπης στα οποία βρίσκονται η Μάλτα, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο κ. Λάιτινεν είπε ότι στην Ελλάδα γίνεται εξαιρετική δουλειά στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και ο οργανισμός θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη, και να συμμετέχουν στην επιχείρηση αλλά και να είναι πιο αποφασιστικά ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές ροές στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το γραφείο "Frontex" στον Πειραιά θα λειτουργεί πιλοτικά για τα επόμενα δύο χρόνια και από τα αποτελέσματά του θα εξαρτηθεί το μέλλον των επιχειρησιακών γραφείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα επίσημα εγκαίνια του επιχειρησιακού γραφείου θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου 2010.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι η Ελλάδα με τη δημιουργία του γραφείου αναβαθμίζει σημαντικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται απέναντι στα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων και απέναντι στις παράνομες μεταναστευτικές ροές.

"Η δημιουργία του γραφείου στον Πειραιά είναι μια πραγματική τομή για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής προσπάθειας να γίνουν ασφαλέστερα τα σύνορα", τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η δημιουργία του επιχειρησιακού γραφείου "Frontex" στον Πειραιά είχε αποφασιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην Μαδρίτη όπου εξετάστηκε ο φάκελος υποψηφιότητας που είχε υποβάλει η Ελλάδα. Στην υπογραφή της Συμφωνίας παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου και εκπρόσωποι του "Frontex" και των ελληνικών αρχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου