'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

1 εκ. άνεργοι το φθινόπωρο στην Ελλάδα..

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις των επιστημονικών συνεργατών του Ιντσιτούτου της ΓΣΕΕ για την ανεργία. Οι προβλέψεις τους κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο ανέργους και ποσοστό που θα αγγίξει το 20% μέσα στο φθινόπωρο. Ο νέος γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μπουζούλας εκτίμησε ότι το φετινό φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι οι πιο δύσκολες περίοδοι της Μεταπολίτευσης προβλέποντας περαιτέρω αύξηση της ανεργίας αλλά και της ακρίβειας.
Με βάση στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία, που επεξεργάσθηκε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ, Γ. Κρητικίδης, το πρώτο τρίμηνο του 2010, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας δείχνουν ότι το εργατικό δυναμικό της χώρας υπολογίζεται σε 5.012.392, από τα οποία 4.425.625 είναι απασχολούμενοι, 568.767 είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό ανεργίας εμφανίζει αύξηση κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2009 (11,7% έναντι 9,3%).
Οι απασχολούμενοι αναλογούν στο 61,2% του παραγωγικού πληθυσμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες προβλέψεις με αυτές που κάνει τώρα η ΓΣΕΕ για το ποσοστό ανεργίας είχε κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, λίγο μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντωβν δηλώνοντας ότι “δεν υπάρχει σάλιο”.

ΠΗΓΗ:   http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου