'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ποιοι "τρέμουν" τα κρυμμένα μυστικά του Τάσου Μαντέλη;

"Φύλλο και φτερό" θα γίνουν τα Πόθεν Έσχες του Τάσου Μαντέλη από την εποχή που ήταν δίπλα στον πρ. πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενώ όλες τις κινήσεις του "μαύρου χρήματος", αποδέκτης του οποίου υπήρξε το 1998 ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, ερευνούν το ΣΔΟΕ και η Βουλή μετά την προσωποποίηση και την εξειδίκευση των κατηγοριών εναντίον του, καθώς αναμένεται από μέρα σε μέρα η κλήση του στον ανακριτή.
Ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που εξετάζονται και αναζητούνται είναι η πορεία άλλων εκταμιεύσεων από τον τροφοδότη λογαριασμό της τράπεζας στη Ζυρίχη, απ΄ όπου έφυγαν οι πρώτες επίμαχες 200.000 μάρκων από τη Siemens προς Μαντέλη, τα ποσά
δηλαδή που "έφυγαν" προς άλλους λογαριασμούς και άλλα πρόσωπα.
Δεδομένου ότι η υπόθεση είναι συντριπτικά επιβαρυντική για τον πρώην υπουργό μετά και τη δική του --"κυνική" την αποκάλεσε μέσα στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς-- παραδοχή είσπραξης του ποσού ως "προεκλογικής ενίσχυσης" και δεδομένου ότι από εκείνα τα χρήματα πληρώθηκαν τα δίδακτρα της κόρης του σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο (γεγονότα που στοιχειοθετούν "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"), --καλά ενημερωμένες πολιτικές και δικαστικές πηγές ερευνούν τις πιθανότητες αντίδρασης του ίδιου του κατηγορούμενου πλέον Μαντέλη.
Όπως άλλωστε δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης, "εάν ο Μαντέλης διαπιστώσει ότι βρίσκεται κοντά στη φυλακή, θα... κελαηδήσει", κάτι το οποίο συζητείται έντονα από χθες το βράδυ ως ισχυρή πιθανότητα, δεδομένου ότι υπάρχει πλέον ευεργετική διάταξη που φηφίστηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο Καστανίδη, με την οποία κατηγορούμενοι μπορούν να ελαφρώσουν τη θέση τους εάν "καταδώσουν" άλλους εγκληματίες.
Από τις συζητήσεις αυτές προκύπτει η βεβαιότητα ότι πολλοί είναι πλέον αυτοί που σφόδρα ανησυχούν, φοβούνται και ίσως προετοιμάζονται για όσα θα πει ο κ. Μαντέλης, "δίνοντας" άλλους αποδέκτες "μαύρου χρήματος" της Siemens, εάν έχει ήδη συμφωνήσει να "ανοίξει το στόμα του".
Την ώρα που οι αρχές ερευνούν τη Siemens, τις ενεχόμενες --και άλλες-- τράπεζες αναζητώντας τις διαδρομές των "μαύρων", διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν όλα αυτά που όντας μέσα στη δικογραφία θα έπρεπε να έχουν διαβάσει και ακτινογραφήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, ψάχνοντας εντολές, εμβάσματα, λογαριασμούς και Πόθεν Έσχες ατόμων που είχαν --ή όχι-- σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τις κυβερνήσεις Σημίτη, --οι πιθανότητες να "μιλήσει" ο κ. Μαντέλης και να... κελαηδήσει αποκαλύπτοντας ποιος ξέρει πόσα και ποια ονόματα, φαίνονται πολύ μεγάλες.

ΠΗΓΗ: news21.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου