'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ O ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Λιβύης βρίσκεται από χθες ο καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης.Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του «Δικέφαλου του Βορρά» είχε καταδικαστεί το 2009 από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε 10ετή ποινή κάθειρξης, χωρίς ανασταλτικό η εφέσιμο χαρακτήρα, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων (ύψους 2,5 δισ. δρχ.) από τα ταμεία της εταιρείας, με την οποία είχε επαγγελματική σχέση και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.Παρά την καταδίκη του, ο Γιώργος Μπατατούδης είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό. Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου είχε εκδοθεί εις βάρος του «διεθνής ερυθρά αναγγελία αναζήτησης». Τελικά όμως έκανε το μοιραίο λάθος. Απευθύνθηκε στο προξενείο της Ελλάδας στη Λιβύη προκειμένου να βγάλει διαβατήριο.

Ομως οι Ελληνες υπάλληλοι του προξενείου είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό πως ο καταζητούμενος μπορεί να βρίσκεται σε χώρα της Μέσης Ανατολής και μάλιστα στη Λιβύη.
Οταν λοιπόν ο κ. Μπατατούδης εμφανίστηκε στο προξενείο και ζήτησε την έκδοση διαβατηρίου, οι υπάλληλοι ενημέρωσαν το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι αρχές ζήτησαν από τους υπαλλήλους να είναι διακριτικοί για να μην καταλάβει ο κ. Μπατατούδης πως έχουν αντιληφθεί το παραμικρό και με τρόπο να μάθουν τη διεύθυνση κατοικίας του, όπως και έγινε.

Αμέσως ενημερώθηκαν αρμοδίως οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Λιβύης, και ο πρώην ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ συνελήφθη λίγα μέτρα από το σπίτι του στην Τρίπολη. Ηδη οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας έχουν αποστείλει στις αρμόδιες αρχές της Λιβύης αίτημα έκδοσης του κ. Μπατατούδη προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα μας για να εκτίσει την ποινή των δέκα ετών που του έχει επιβληθεί.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ espresso

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://my-greek.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου